De ongelijkheidsmachine on tour!

Al van bij zijn lancering werd Paul Goossens zijn De ongelijkheidsmachine juichend op de schouders gehesen. Het boek over “de politieke invloed van de geldaristocratie die dankzij de stuwende stijl leest als een pageturner” – de woorden komen uit de De Standaard der Letteren – kampeerde vele weken in de top 10, haalde de longlist van de Boonprijs en zit ondertussen aan zijn vijfde druk. Maar minstens zo belangrijk: het weekte een debat los. Verschillende middenveldorganisaties, de vakbonden op kop, gingen ermee aan de slag.

Met de nieuwe cijfers van de Nationale Bank over de verdeling van de nationale rijkdom en met de nakende verkiezingen is De ongelijkheidsmachine actueler en urgenter dan ooit. Voeg daar de nieuwe paperbackeditie aan toe, met een nieuw voorwoord, en u begrijpt waarom boek en auteur straks langs vijf universiteiten trekken.

David Van Reybrouck, Anuna De Wever, Paul De Grauwe, Philsan Osman, Raoul Hedebouw: het is maar een greep uit de indrukwekkende lijst met namen die straks mee komen debatteren. Apache-hoofdredacteur Karl Van den Broeck zorgt voor de moderatie. De voorstellingen zijn gratis, maar schrijf je best in via epo.be. Alle info en een overzicht van de voorstellingen vind je hier!

Waar: aula DV1 91.54, College De Valk, KU Leuven

Wanneer: donderdag 14 maart om 19u30

Inschrijven via deze link

Waar: aula Suzanne Lillar, Campus Blandijn, UGent

Wanneer: dinsdag 19 maart om 19u30

Inschrijven via deze link

Waar: aula Louis Roppe, Campus Oude gevangenis, UHasselt

Wanneer: woensdag 27 maart om 19u30

Inschrijven via deze link

Waar: auditorium D.0.07, VUB

Wanneer: woensdag 17 april om 19u30

Inschrijven via deze link

Waar: auditorium S.R.014, UAntwerpen

Wanneer: woensdag 24 april om 19u30