Boekvoorstelling 'De ongelijkheidsmachine' | Leuven

14
Maart
Leuven 19:30

Al van bij zijn lancering werd Paul Goossens zijn De ongelijkheidsmachine juichend op de schouders gehesen. Het boek over “de politieke invloed van de geldaristocratie die dankzij de stuwende stijl leest als een pageturner” – de woorden komen uit de De Standaard der Letteren – kampeerde vele weken in de top 10, haalde de longlist van de Boonprijs en zit ondertussen aan zijn vijfde druk. Maar minstens zo belangrijk: het weekte een debat los. Verschillende middenveldorganisaties, de vakbonden op kop, gingen ermee aan de slag.

Met de nieuwe cijfers van de Nationale Bank over de verdeling van de nationale rijkdom en met de nakende verkiezingen is De ongelijkheidsmachine actueler en urgenter dan ooit. Voeg daar de nieuwe paperbackeditie aan toe, met een nieuw voorwoord, en u begrijpt waarom boek en auteur straks langs vijf universiteiten trekken.

Paul Goossens, Paul Verhaeghe, Line De Witte, Paul De Grauwe, Anton Jäger en Jeanne Devos gaan in gesprek. Apache-hoofdredacteur Karl Van den Broeck zorgt voor de moderatie.

Waar: aula DV1 91.54, College De Valk, Leuven

Wanneer: donderdag 14 maart om 19u30

De voorstellingen zijn gratis, maar schrijf je best in via deze link

Link naar het Facebook evenement

Terug naar overzicht