Boekvoorstelling 'De ongelijkheidsmachine' | Hasselt

27
Maart
Hasselt 19:30

Al van bij zijn lancering werd Paul Goossens zijn De ongelijkheidsmachine juichend op de schouders gehesen. Het boek over “de politieke invloed van de geldaristocratie die dankzij de stuwende stijl leest als een pageturner” – de woorden komen uit de De Standaard der Letteren – kampeerde vele weken in de top 10, haalde de longlist van de Boonprijs en zit ondertussen aan zijn vijfde druk. Maar minstens zo belangrijk: het weekte een debat los. Verschillende middenveldorganisaties, de vakbonden op kop, gingen ermee aan de slag.

Met de nieuwe cijfers van de Nationale Bank over de verdeling van de nationale rijkdom en met de nakende verkiezingen is De ongelijkheidsmachine actueler en urgenter dan ooit. Voeg daar de nieuwe paperbackeditie aan toe, met een nieuw voorwoord, en u begrijpt waarom boek en auteur straks langs vijf universiteiten trekken.

Raoul Hedebouw, Musti Önlen, Herman Loos en Patrizia Zanoni gaan in gesprek. Saïda Isbai heeft helaas afgezegd. Apache-hoofdredacteur Karl Van den Broeck zorgt voor de moderatie.

Waar: aula Louis Roppe, Campus Oude gevangenis, UHasselt

Wanneer: woensdag 27 maart om 19u30

Inschrijven via deze link

Link naar het Facebook evenement

Terug naar overzicht