Boekvoorstelling 'De ongelijkheidsmachine' | Gent

19
Maart
Gent 19:30

Al van bij zijn lancering werd Paul Goossens zijn De ongelijkheidsmachine juichend op de schouders gehesen. Het boek over “de politieke invloed van de geldaristocratie die dankzij de stuwende stijl leest als een pageturner” – de woorden komen uit de De Standaard der Letteren – kampeerde vele weken in de top 10, haalde de longlist van de Boonprijs en zit ondertussen aan zijn vijfde druk. Maar minstens zo belangrijk: het weekte een debat los. Verschillende middenveldorganisaties, de vakbonden op kop, gingen ermee aan de slag.

Met de nieuwe cijfers van de Nationale Bank over de verdeling van de nationale rijkdom en met de nakende verkiezingen is De ongelijkheidsmachine actueler en urgenter dan ooit. Voeg daar de nieuwe paperbackeditie aan toe, met een nieuw voorwoord, en u begrijpt waarom boek en auteur straks langs vijf universiteiten trekken.

Paul Goossens, Koen Bogaert, Dirk Holemans, Jelle Versieren, Angeline Van Den Rijse, Hannah Ghulam Farag en Philsan Osman gaan in gesprek. Apache-hoofdredacteur Karl Van den Broeck zorgt voor de moderatie. 

  • Waar: aula Suzanne Lillar, Campus Blandijn, Gent
    • Wanneer: dinsdag 19 maart om 19u30
  • De voorstellingen zijn gratis, maar schrijf je best in via deze link
  • Link naar het Facebook evenement
Terug naar overzicht