Baby's onder stress Bekijk groter

Baby's onder stress

Stressbegeleiding van (aanstaande) ouders in de geboortezorg

9789085601067

Verkrijgbaar

Diana de Koning luidt de noodklok over de gevolgen van stress tijdens de zwangerschap en de babyperiode en biedt professionals handvatten om stress eerder te herkennen en cliënten te helpen er beter mee om te gaan.

Meer details

27,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Na alcohol, roken en gezonde voeding is het tijd dat we meer aandacht besteden aan de gevolgen van stress tijdens de zwangerschap en babyperiode. Teveel stress kan risico’s op psychische problemen en diverse ziekten veroorzaken bij on- en pasgeboren baby’s of later in hun leven.  Dit boek laat zien wat stress en heftige emoties van de moeder op de (aanstaande) baby teweeg kan brengen. Maar het geeft ook vooral handvatten om stress te signaleren, bespreekbaar te maken en  te verminderen.

Verloskundigen, kraamverzorgenden en artsen leren nog steeds vooral naar het lichaam te kijken. Maar hoe ga je om met cruciale psychosociale omstandigheden? Wat doe je als een zwangere net haar baan is verloren of een baan heeft die te veel druk op haar legt of stress heeft om alle ballen in de lucht te houden? Hoe help je een jonge vrouw die vreest dat ze nooit een goede moeder kan zijn?

Dit boek is met name geschreven voor alle professionals in de geboortezorg zoals verloskundigen, kraamverzorgenden, consultatiebureau artsen, huisartsen, gynaecologen, psychologen en doela’s.

Schrijfster Diana de Koning, therapeut, met een bachelor in stressmanagement en directeur in de kraamzorg, luidt de noodklok en biedt professionals handvatten om stress eerder te herkennen en cliënten te helpen er beter mee om te gaan. Haar doordachte ideeën en voorstellen voor de gehele geboortezorg zijn een eerste zet om baby’s uit de vuurlinie van stress te halen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Diana de Koning

Diana de Koning is psychotherapeut en heeft, samen met haar man, een kraambureau -  www.hwcgeboortezorg.nl - en opleidingscentrum voor professionals in de geboortezorg - www.hwcopleidingen.nl. Ook heeft zij een kenniscentrum voor training en ontwikkeling in de geboortezorg opgezet - www.dianadekoning.com.
Diana studeerde psychologie en behaalde een bachelor-degree in stress management. In zowel de geboortezorg als in de GGZ is zij werkzaam geweest als Counselor, Spv’er en POH GGZ.
Na de opleiding psychologie heeft zij zich verder ontwikkeld in de psychotherapie. Mede door haar werk in de geboortezorg leerde zij dat problemen die kinderen of volwassenen ervaren vaak terug te voeren zijn naar de periode voor en vlak na de geboorte. Diana zag dat het vele male makkelijker (en goedkoper voor de gezondheidszorg) is een gezonde baby te bouwen dan een beschadigde volwassene te repareren.
Vanuit haar eigen bedrijven ondersteunt Diana nu al enkele jaren (kwetsbare) zwangeren en geeft zij trainingen en opleidingen die op maat worden aangeboden aan particulieren en professionals in de geboortezorg die zich verder willen ontwikkelen en verdiepen.Diana heeft een eigen methodiek ontwikkeld waarin men leert om stress te reduceren, rust te creëren en vanuit het volledige eigen potentieel te leven.