De doula Bekijk groter

De doula

Emotionele steun bij je bevalling

9789088503078

Verkrijgbaar

Een handzaam boek dat de rol van de doula, zwangerschaps- en bevallingscoach, voor, tijdens en na de bevalling belicht en ook ingaat op de plaats van de doula in het team rondom de bevalling.

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

Meer informatie

Het begrip 'doula' - zwangerschaps- en bevallingscoach - duikt de laatste tijd vaak op in de media. Maar wat is een doula? Wat kan zij voor je doen? Voor wie is het verstandig om een doula te nemen? Hoe vind je er één?

De doula is een handzaam boek voor aanstaande ouderparen en alleenstaande zwangeren waarin het nieuwe beroep van de doula wordt belicht. Aan bod komen de rol van de doula vóór, tijdens en na de bevalling en het wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat de doula bijdraagt aan een aangenamere en veiligere bevalling. Daarnaast wordt de plek van de doula in het 'team' rondom de bevalling nader uitgelegd. Kortom: een must-have als je zwanger bent en piekert over je bevalling en een ideaal cadeautje voor een zwangere vriendin of familielid.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Saskia Bruyn

Saskia Bruyn is onderzoeker, psycholoog, schrijver, spreker en coach. Zij houdt zich vooral bezig met motivatie en -problemen. Daarbij gaat haar aandacht uit naar het onderwijs omdat motivatie bij leren een beslissende rol speelt.


Thea van Tuyl

Thea van Tuyl is medeoprichter van de doula-opleiding in Utrecht. Zij is door haar jarenlange betrokkenheid bij de Vereniging Samen Bevallen en het European Network of Childbirth Associations uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van zwangerschap en bevallingen.