Immuun Bekijk groter

Immuun

Over de rol van ons afweersysteem bij de bestrijding van ziekten

9789057125256

Verkrijgbaar

Over de wetenschappelijke zoektocht naar de werking van het immuunsysteem – en de invloed erop van stress, slaap, leeftijd en gemoedstoestand.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 288p.

Meer informatie

Het vermogen van ons lichaam om zich te beschermen tegen ziekten is een van de grootste mysteries en wonderen van de natuur. Zorgvuldig onderzoek heeft de afgelopen jaren geleid tot een beter begrip van deze innerlijke wereld: een uitgebreid en ingewikkeld netwerk van gespecialiseerde cellen, regulerende eiwitten en toegewijde genen die ons lichaam voortdurend beschermen.

Ons afweersysteem heeft soms hulp nodig, van levensreddende vaccinaties bijvoorbeeld, maar het blijkt krachtiger dan alle medicijnen die we ooit gemaakt hebben – zoals immunotherapie bij kanker nu aantoont.

In zijn veelgeprezen boek vertelt Daniel Davis over de wetenschappelijke zoektocht naar de werking van het immuunsysteem en de invloed erop van factoren als stress, slaap, leeftijd en gemoedstoestand, en legt hij uit hoe recente inzichten radicaal nieuwe perspectieven openen op geneeskunde en gezondheid.

Door The Times, The Telegraph, New Scientist en Daily Mail uitgekozen tot een van de beste boeken van 2018.

Daniel M. Davis gaf in juni 2019 een lezing op het Aspen Ideas Festival waar hij sprak over het immuunsysteem. Zijn lezing is hier terug te kijken:

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Daniel M. Davis

Daniel Davis is hoogleraar immunologie aan de Universiteit van Manchester. Hij ontving meerdere prijzen voor zijn onderzoek en boeken en schreef artikelen voor onder andere Nature, Science en Scientific American.


Persartikels

‘Het leest als een geweldig avonturenverhaal.’ – Stephen Fry 

‘Brengt op briljante wijze het opwindende van wetenschappelijke ontdekkingen over.’ – Bill Bryson

‘Een prachtig boek, dat in uitzonderlijk helder en sympathiek proza vertelt hoe onderzoek aan het immuunsysteem leidde tot een gezondheidsrevolutie.’ – Henry Marsh