Nooit meer burn-out! Bekijk groter

Nooit meer burn-out!

In drie stappen leren genieten van werk en leven

9789088507519

Verkrijgbaar

Een gestructureerd zelfhulpprogramma in drie stappen om je verstoorde stresshormoonbalans te herstellen en tips om een nieuwe burn-out te voorkomen. Ook interessant voor bedrijfsartsen, coaches en therapeuten. zesde, herziene druk!

Meer details

25,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2022, 9de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 154p.

Meer informatie

Hondsmoe, angstig, trillerig, hyperactief. Vage lichamelijke klachten. Herkenbaar? Het zijn tekenen van burn-out: die staat van zijn waarbij de stresshormoonbalans grondig is verstoord door langdurige roofbouw op lichaam en geest. Tijd en rust zijn belangrijke voorwaarden voor een begin van herstel. Maar alleen met gerichte actie kom je er werkelijk bovenop.

Nooit meer burn-out! beschrijft de drie stappen waarmee je je stresshormoonbalans kunt herstellen en de fysieke gevolgen de kop in kunt drukken. Daarbovenop geeft het boek handvatten om terugval en/of een nieuwe burn-out te voorkomen.

Hoe belangrijk fysiek 'bijkomen' ook is, de praktijk leert dat je van alleen stilzitten, veel slapen of een boek lezen onvoldoende herstelt. De echte sleutels voor succes zijn: conditie opbouwen, de oude valkuilen op tijd herkennen, anders omgaan met de dagelijkse uitdagingen en weer kunnen genieten. Maar hoe doe je dat?

Nooit meer burn-out! geeft de antwoorden. Via een gestructureerd zelfhulpprogramma, gebaseerd op een wetenschappelijk ondersteunde protocollaire behandeling. Nooit meer burn-out! is een praktijkgids vol handvatten, tips en vragen; een uniek doe-boek met tal van oefeningen en ruimte voor aantekeningen; een handreiking aan iedereen die kampt met een (dreigende) burn-out.

Nooit meer burn-out! Ook ideaal voor bedrijfsartsen, personeelsfunctionarissen, coaches en therapeuten. Zij zelf en hun cliënten en medewerkers krijgen er een praktisch en toegankelijk hulpmiddel mee in handen. Prima inzetbaar tijdens een burn-out begeleidingstraject: de oefeningen zijn stuk voor stuk structurerend, en bieden een perfecte ondersteuning bij coachingsessies.

"Inzichtgevend en met praktische opdrachten; een hele krachtige combinatie!" - M. Schouten, bedrijfsarts ArboVitale

"Prachtig werkboek om met een burn-out een doorstart te maken naar een beter leven." - R.D. El-Kasri, VP HR Corporate & HR Services KLM

"Ik vind het boek heel praktisch in het gebruik en er staat ook een hoop informatie in die ik in andere boeken niet heb kunnen vinden. Het is ook heel fijn dat er in het boek ruimte is om te schrijven en zo beter te kunnen reflecteren. Anita, ontzettend bedankt voor dit waardevolle cadeau dat ik zal koesteren!" - L. Coronado Fernández, lezer van het boek

“Geweldig inzichtelijk en praktisch hulpmiddel om jezelf weer op de rails te krijgen.” - R. Dolman, Directeur HRM, ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

"Een uitermate praktisch werkboek, bestemd voor mensen die zichzelf willen helpen, maar eigenlijk nog meer voor hulpverleners van mensen met een burn-out" - Recensent NBD Biblion: Ir. Drs. L.B. Struijk

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Anita Roelands

Anita Roelands is registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie en burn-outspecialist.