Het geluk Bekijk groter

Het geluk

een handleiding

9789057121661

Verkrijgbaar

Zelfkennis en het najagen van geluk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De auteur bespreekt de noodzaak om in het leven een balans te bereiken.

Meer details

9,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2003
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Wat maakt ons gelukkig? Waaruit bestaat geluk? Zelfkennis en het najagen van geluk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; ontbreekt het eerste, dan is het tweede gedoemd te mislukken. Toch is voor velen van ons het leven al half voorbij voordat we inzien waar het om gaat - en waar het ons om gaat.

Kets de Vries bespreekt de noodzaak om een balans in het leven te bereiken, zoals bijvoorbeeld die tussen werk en privéleven. Ook de tweedeling tussen uiterlijk en innerlijk succes krijgt aandacht, evenals het belang van spel in het leven en de behoefte aan verkennen van de mens, zowel in het werk als privé: hoeveel mensen willen niet een wereldreis maken? Mensen moeten de volle verantwoordelijkheid voor hun eigen leven nemen en zo het meeste eruit halen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Manfred Kets de Vries

Manfred Kets de Vries, internationaal de meest geprezen Nederlandse managementdenker, is als hoogleraar Leiderschap verbonden aan INSEAD, Fontainebleau & Singapore. Hij is tevens hoogleraar aan het European Institute for Management and Technology en directeur van het Center for Leadership Development Research in Berlijn. In 2008 ontving hij de International Leadership Associations Lifetime Achievement Award. Kets de Vries schreef meer dan 30 boeken.