Het nieuwe huurboek - herwerkte uitgave + Addendum Bekijk groter

Het nieuwe huurboek - herwerkte uitgave + Addendum

9789064454738

Sold out

Een up-to-date totaalpakket over de juridische aspecten van het huren (en verhuren).

Meer details

24,99 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2017, 3de druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's438p.

Meer informatie

Boek + Addendum

In 2002 verscheen de eerste editie van Het nieuwe huurboek. Deze publicatie kwam er in vervanging van het oude Het huurboek. Het huurrecht is namelijk een recht in beweging en het kwam erop aan ook alle regels en wetgevingen in één publicatie te vangen.
De woninghuurwet van 20 februari 1991 zoals gewijzigd door de wet van 13 april 1997, evenals de andere bepalingen van het gemeen huurrecht, werden grondig besproken. Er waren de besluiten van de Vlaamse regering over de kwaliteitsbewaking van woningen, het wettelijke samenwonen, de humanisering van de gerechtelijke uitdrijvingen en het strafbaar stellen van huisjesmelkers die misbruik maken van de precaire situatie van vreemdelingen.

In deze tweede editie van Het nieuwe huurboek werden alle recente veranderingen en aanpassingen tot juli 2005 geïntegreerd, zodat de lezer over een totaalpakket betreffende de juridische aspecten van het huren (en verhuren) beschikt.
Alle aspecten van het huren komen aan bod. Telkens wordt in een bevattelijke taal uitgelegd wat de huurder kan ondernemen wanneer hij met een probleem wordt geconfronteerd. Het is een boek zowel voor de huurders als voor wie professioneel wordt geconfronteerd met huurproblemen. Het boek is gegroeid uit de dagelijkse praktijk van de huurdersbonden en wordt gekruid met handige tips, in het oog springende voorbeelden en nuttige modelbrieven.

De huurwetgeving werd in de loop van 2007 opnieuw op een paar punten gevoelig gewijzigd. De wijzigingen zijn terug te vinden in verschillende wetten, programmawetten en koninklijke besluiten. Zo verplicht de wet van 25 april 2007 onder meer de intredende plaatsbeschrijving en de affichering van de huurprijs, en zijn er belangrijke wijzigingen gekomen i.v.m. de waarborg, de kwaliteit van huurwoningen en de herstelplichten van de verhuurder. Op Vlaams niveau werd een nieuw systeem van huursubsidie ingevoerd.

De belangrijkste wijzigingen sinds juli 2005 zijn in het Addendum bij Het Nieuwe Huurboek opgenomen. De teksten zijn zo opgesteld dat ze aansluiten op de teksten van Het nieuwe huurboek. Ook in dit addendum opgenomen zijn nieuwe modelbrieven, het bewijsformulier voor de waarborg, de nieuwe technische verslagen van het onderzoek naar de kwaliteit van de woning, de nieuwe en vernieuwde wetsartikels en de verplichte bijlage bij het huurcontract.
De combinatie van Het nieuwe huurboek en he Addendum biedt de lezer een up-to-date totaalpakket over de juridische aspecten van het huren (en verhuren).

Auteurs

Vlaamse huurdersbonden

De Vlaamse huurdersbonden verdedigen de belangen van huurders op individueel en collectief vlak. Zij verstrekken juridisch advies en bezorgen nuttige huurinformatie aan hun leden via onder meer het Huurdersblad en de digitale huurdersbrief. De huurdersbonden worden overkoepeld en ondersteund door het Vlaams Huurdersplatform.