Recht: een introductie Bekijk groter

Recht: een introductie

9789046907115

Verkrijgbaar

Dit boek introduceert alle belangrijke rechtsgebieden, telkens aan de hand van een fictieve casus. Privaatrecht en publiekrecht van Nederland.

Meer details

47,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 512p.

Meer informatie

Wetsartikelen, verschillende indelingen in het recht, jurisprudentie en verdragen: tijdens de eerste kennismaking met het recht kun je je overdonderd voelen door de hoeveelheid informatie die er op je af komt. Je wenst daarom een boek dat gestructureerd en goed leesbaar is, voorbeelden bevat en dichtbij je beleveniswereld staat.

Recht: een introductie introduceert alle belangrijke rechtsgebieden. Elk hoofdstuk stelt de casus van een fictieve persoon centraal. Elk fictieve persoon loopt binnen een desbetreffend rechtsgebied tegen zaken aan waar zij vragen over hebben. Door de vragen van deze persoon te beantwoorden, leer je de relevante wetten, regels en hun betekenis kennen.

Dit boek bespreekt in drie delen het rechtssysteem van Nederland, privaatrecht en publiekrecht. Zo komen onder andere consumentenrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht, goederenrecht, huurrecht, bestuursrecht, vreemdelingenrecht, strafrecht en het internationaal en Europees recht aan bod. 

Om je extra te ondersteunen is er online studiemateriaal bij dit boek beschikbaar. Op de bijbehorende website staan een begrippentrainer en oefenvragen.

Recht: een introductie is zeer geschikt voor studenten die een inleiding recht volgen, onder andere bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-rechten. Door de toegankelijkheid van het boek is deze ook geschikt voor studenten van andere opleidingen waar een inleiding recht wordt aangeboden. Het boek is tevens goed bruikbaar voor zelfstudie.

Gerelateerde titels

Auteurs

Parviz Samim

Mr. Parviz Samim is docent recht aan de Hogeschool Utrecht. Hij schreef ook ‘Vreemdelingenrecht begrepen’, ‘De democratische rechtsstaat – een feit of droom?’ en ‘Consument & recht in de praktijk’.


Amber Bolk

Mr. Amber Bolk is docent recht aan de Hogeschool Utrecht.