Fundamenteel Bekijk groter

Fundamenteel

Tien sleutels tot de werkelijkheid

9789057125560

Verkrijgbaar

Tien grondbeginselen uit de moderne natuurkunde die beschrijven hoe het universum werkt en hoe wij mensen daarin passen. Toegankelijk en met groot enthousiasme verteld.

Meer details

22,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Nobelprijswinnaar Frank Wilczek presenteert met aanstekelijk plezier de tien grondbeginselen van de moderne natuurkunde die ons doen begrijpen hoe de wereld werkt en hoe wij daar als mensen in passen.

Hij scheidt feit van fictie, geeft een glimp van mogelijke toekomstige ontdekkingen en laat ons de werkelijkheid in een nieuw licht zien, groter, voller, en met meer verwondering dan ooit.

Gerelateerde titels

Auteurs

Frank Wilczek

Frank Wilczek ontving in 2004 de Nobelprijs voor Natuurkunde. Hij is Herman Feshbach hoogleraar natuurkunde aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), oprichter-directeur van het T.D. Lee Institute, hoofdwetenschapper van het Wilczek Quantum Center in Shanghai, en bijzonder hoogleraar aan Arizona State University en de Universiteit van Stockholm. Zijn column Wilczek's Universe verschijnt regelmatig in The Wall Street Journal.


Persartikels

‘De mens, schrijft Nobelprijswinnaar (2004) en theoretisch fysicus Frank Wilczek in zijn prachtig bedachtzame Fundamenteel, is tegelijk klein en groot. Klein vergeleken bij het onvoorstelbaar veel grotere universum, waarvan eigenlijk niet eens vaststaat dat het ook het enige is. Klein ook omdat ons leven een oogwenk duurt in de eeuwigheid van het heelal. Maar ook groot in termen van biljoenen atomen, moleculen en hersencellen die dat universum heel behoorlijk lijken te begrijpen.’ — de Volkskrant

‘Helder en meeslepend.’ — Scientific American

‘Een ware visionair.’ — The Times