Fundamenteel Bekijk groter

Fundamenteel

Tien sleutels tot de werkelijkheid

9789057125560

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Tien grondbeginselen uit de moderne natuurkunde die beschrijven hoe het universum werkt en hoe wij mensen daarin passen. Toegankelijk en met groot enthousiasme verteld.

Meer details

21,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.
Verwachte verschijningsdatum april 2021

Meer informatie

Een van de grote hedendaagse wetenschappers onthult tien diepgaande inzichten die verhelderen wat iedereen zou moeten weten over de fysieke wereld.

Nobelprijswinnaar Frank Wilczek presenteert in dit elegante boek tien grondbeginselen uit de moderne natuurkunde, waaronder tijd, ruimte, materie en energie, die beschrijven hoe het universum werkt en hoe wij als mensen daarin passen.

Voor een groot publiek toegankelijk en met aanstekelijk enthousiasme vertelt Wilczek over de fundamentele lessen die we kunnen leren van de fysieke wereld en biedt hij een vollediger en dieper begrip van onze wereld. Hij onderscheidt feit van fictie, geeft een glimp van mogelijke toekomstige ontdekkingen en maakt op basis van observaties een scherp onderscheid tussen de fysieke werkelijkheid en religieuze waanideeën.

Door dit boek zien we de werkelijkheid in een nieuw licht: groter, voller, en vooral met meer verwondering dan ooit.

Auteurs

Frank Wilczek

Frank Wilczek won in 2004 de Nobelprijs voor natuurkunde. Hij is hoogleraar aan het Massachusetts Institute of Technology, Arizona State University en de universiteit van Stockholm.


Persartikels

‘Een adembenemende prestatie...’ – Kirkus Reviews

‘Betoverend...’ – Publishers Weekly