9789057124181
Verkrijgbaar
De auteur gaat op zoek naar de randen van onze kennis, maar voor hij die bereikt, laat hij zien wat wetenschappers in de kwantumfysica, kosmologie, wiskunde en neurowetenschappen al wel in kaart hebben gebracht.
Dit product is niet meer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum: 29-05-2017
Wat we niet kunnen weten
De auteur gaat op zoek naar de randen van onze kennis, maar voor hij die bereikt, laat hij zien wat wetenschappers in de kwantumfysica, kosmologie, wiskunde en neurowetenschappen al wel in kaart hebben gebracht.
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleren
Uitgeverij | Nieuwezijds |
Bindwijze | paperback |
Aantal pagina's | 400p. |
Is het universum oneindig? Wat gebeurde er voor de oerknal? Waar in het brein zit het bewustzijn? Zijn er behalve het Higgs-boson nog andere deeltjes te ontdekken? Zit er een patroon in priemgetallen?
In de moderne wereld regeert de wetenschap. Wekelijks worden doorbraken bekendgemaakt en veel grote vragen zijn in de woeste vaart van de wetenschappelijke vooruitgang inmiddels beantwoord.
Is het mogelijk dat we op een dag alles zullen weten? Of zijn er onderzoeksgebieden die voor altijd buiten ons begrip zullen blijven? Zo ja, hoe gaan we om met het feit dat er zaken bestaan die ons verstand voor altijd te boven zullen gaan? En: willen we wel alles weten?
In Wat we niet kunnen weten gaat Marcus du Sautoy op zoek naar de randen van onze kennis. Maar voor hij die randen bereikt, laat hij zien wat wetenschappers in de kwantumfysica, kosmologie, wiskunde en neurowetenschappen al wel in kaart hebben gebracht, tot en met de laatste doorbraken.
Marcus du Sautoy is hoogleraar wiskunde en Simonyi Professor for the The Public Understanding of Science aan Oxford University. Hij is bekend als presentator van de BBC-series The Story of Maths en The Code en schrijft regelmatig voor The Guardian, The Times en The Daily Telegraph. In 2010 is hij benoemd tot OBE (Officer of the Order of the British Empire) voor zijn verdiensten voor de wetenschap, en in 2016 tot Fellow of the Royal Society. Zijn wiskundig theaterstuk X&Y was onder andere te zien in het London Science Museum, het Glastonbury Festival en het Hay Festival.