Het symmetrie-monster - midprice Bekijk groter

Het symmetrie-monster - midprice

Een wiskundige op zoek naar het geheim van een van de belangrijkste natuurverschijnselen

9789057123351

Verkrijgbaar

Voordelige paperback! De spannende, persoonlijke zoektocht van een wiskundige naar de geheimen van de symmetrie.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 360p.

Meer informatie

'Dat gebeurt zelden: een boek over wiskunde dat je in één ruk wilt uitlezen. Ook helemaal nieuw: een boek over wiskunde waar je soms hardop om moet lachen... Een ingenieuze geschiedenis van de symmetrie.' NRC Handelsblad

'Een mooi en meeslepend boek.' de Volkskrant

In zijn persoonlijke zoektocht naar de geheimen van symmetrie neemt Marcus du Sautoy de lezer mee op zijn reis rond de wereld en door de geschiedenis: van het Alhambra in Granada naar de Franse revolutie en van de Goldberg Variaties van Bach naar de piramiden van Gizeh. Een bont gezelschap van excentrieke wiskundigen uit alle tijden en windstreken komt in zijn verhalen tot leven.

Hoogtepunt is de spannende ontdekking van het Monster, een gigantische sneeuwvlok die zich voordoet in een 196.883-dimensionale ruimte en het geheim van de symmetrie ontraadselt.

Gerelateerde titels

Auteurs

Marcus du Sautoy

Marcus du Sautoy is hoogleraar wiskunde en Simonyi Professor for the The Public Understanding of Science aan Oxford University. Hij is bekend als presentator van de BBC-series The Story of Maths en The Code en schrijft regelmatig voor The Guardian, The Times en The Daily Telegraph. In 2010 is hij benoemd tot OBE (Officer of the Order of the British Empire) voor zijn verdiensten voor de wetenschap, en in 2016 tot Fellow of the Royal Society. Zijn wiskundig theaterstuk X&Y was onder andere te zien in het London Science Museum, het Glastonbury Festival en het Hay Festival.