In prijs verlaagd! Leergrammatica van het Turkije-Turks (2dln) Bekijk groter

Leergrammatica van het Turkije-Turks (2dln)

9789054601111

Verkrijgbaar

37,25 € incl. btw

-50%

Datasheet

Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave 2005
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 2 delen - 592p. en 192p.

Meer informatie

Deze leergrammatica behandelt het modern Turkije-Turks, de officiële gesproken en geschreven taal van de Republiek Turkije.

Auteurs

Hans Theunissen


Van dezelfde auteur:

Kadir Türkmen

Hans Theunissen en Kadir Türkmen zijn docent Turkse talen en culturen aan de Universiteit Utrecht. Zij hebben deze leergrammatica gedurende een lange reeks van jaren ontwikkeld en in lessituaties beproefd. De studieresultaten zijn sindsdien met sprongen vooruitgegaan.


Persartikels

Deze leergrammatica behandelt het modern Turkije-Turks, de officiële gesproken en geschreven taal van de Republiek Turkije. Door zijn uitgebreidheid, heldere en systematische uitleg, het hoge niveau en de talrijke oefeningen, gaat deze leergrammatica aanzienlijk verder dan de leerboeken Turks die er in het Nederlands beschikbaar zijn.
Het einddoel van dit leerboek is het geschreven Turkije-Turks van een zeer hoog niveau, waardoor men in staat is om ook uit en naar het Turks te vertalen. Voor het voeren van conversaties op niveau is een goede beheersing van de grammatica immers onontbeerlijk.

Omdat de leergrammatica uit delen is opgebouwd kan deze ook gebruikt worden als het einddoel beperkter is. Het is verder goed mogelijk deze leergrammatica of delen daarvan zelfstandig door te nemen. Drie registers maken deze grammatica tot een bijna ideale opzoekgrammatica.

Het bijgeleverde oefeningenboek bevat behalve een zeer groot aantal oefeningen bij elk onderdeel van de grammatica, woordenlijsten Turks-Nederlands en Nederlands-Turks.