Goud Bekijk groter

Goud

potentieelontwikkeling voor mensen en de organisaties waar zij werken

9789058719805

Verkrijgbaar

Nieuwste visie op leren en ontwikkelen. Gericht op drijfveren en talenten. De auteurs zijn verbonden aan Schouten & Nelissen en zeer ervaren in het coachen en ontwikkelen van mensen.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2015
Bindwijzehardcover
Aantal pagina's264p.

Meer informatie

Hoe haal je het beste in mensen naar boven? Hoe laat je mensen excelleren? Hoe zorg je ervoor dat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en weten wat ze willen bereiken en vooral waarom? Hoe ontwikkel je hun potentieel en dat van de organisaties waar zij werken? Niet door te focussen op wat niet verbeterd moet worden, wel door dat wat wel goed gaat uit te bouwen!

Iedereen die op school heeft gezeten, weet hoe het werkt: er wordt vooral gelet op wat je niet goed kan, en dat moet je verbeteren. Al had je alleen maar achten op je rapport, de blik van je ouders en leraren bleef hangen op dat ene vijfje. Dat moest omhoog, koste wat kost. En dat is eigenlijk bizar: excellerende mensen, en de bedrijven waar zij werken, zijn nooit begonnen met de vraag: "Waar ben ik niet zo goed in, wat zal ik 's bij gaan leren? Dan kan ik daar leuk een zaak in beginnen...."

Je kunt alleen goed worden in waar je al goed in bent
Neem Usain Bolt of Johan Cruijff. Zij werden geen nummer 1 omdat hardlopen of voetballen een competentie was die bijgespijkerd moest worden. Nee, succesvolle mensen hebben iets gekozen waar ze goed in zijn, waar hun hart ligt. En dat hebben ze uitgebouwd. Ze keken niet naar die 5, maar maakten van een 8 een 10+.

De Kompasvisie sluit hier naadloos op aan. Want deze visie gaat uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken? En hoe bouw je die talenten uit?"

De vraag waarom
Weten waarom en waartoe je iets doet in je werk, blijkt belangrijker dan hoe. Want dat hoe en wat verandert snel in deze dynamische tijd. De vraag waarom je iets doet, die blijft. Die is niet afhankelijk van een klantvraag, een machine of een softwareproduct. Maar vanuit een sterk verlangen. Werken vanuit waarom is duurzamer. En levert goud op. Voor mensen én hun organisaties.

Dit boek is bij uitstek geschikt voor coaches en trainers die mensen begeleiden die met loopbaan- en andere werkvragen zitten, maar ook zonder coach/trainer kunnen die mensen prima met dit boek aan de slag.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Anje-Marijcke van Boxtel

Anje-Marijcke van Boxtel is Director Coaching bij Schouten Global en werkt als executive- & teamcoach, onder meer van Team Brunel in de Volvo Ocean Race. Zij vertaalt research in psychologie en organisaties naar de praktijk van persoonlijk leiderschap en samenwerken. Het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties is haar drive. Zij creëerde de Kompasvisie om daar richting aan te geven.


Van dezelfde auteur:

Aveline Dijkman

Aveline Dijkman werkt als coach in haar eigen praktijk, DAT Coaching. Ze is tevens opleider van coaches, zowel in het bedrijfsleven als in het onderwijs. Talentontwikkeling aanvliegen vanuit de in het boek beschreven Kompasvisie, DAT vindt zij ‘Goud’.


Van dezelfde auteur:

Sander Trooster

Sander Trooster (1971) werkt sinds 2000 bij Schouten & Nelissen als trainer, adviseur en coach. Vanaf het begin focuste hij zich op leiderschapsthema's. Sinds een aantal jaar specialiseert hij zich daarnaast op zijn passie: coaching. Zowel in (maatwerk) trainingen coachingsvaardigheden als individuele coaching. Hij studeerde biologische psychologie in Utrecht en werkte daar een aantal jaar als universitair onderzoeker.