Cultural Calling Cards Bekijk groter

Cultural Calling Cards

The cultural awareness game

9789058718990

Verkrijgbaar

Voor iedereen die met interculturele teams werkt. Spelen om elkaars achtergrond beter te leren kennen. Laagdrempelig, interactief, toegankelijk en ook gewoon leuk om te doen.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze doosje met 51 kaarten - Engelstalig

Meer informatie

We leven en ademen onze cultuur. Die cultuur bepaalt voor een heel groot deel hoe en wie we zijn. Cultuur vormt onze waarden en overtuigingen. We zijn onze cultuur, het is ons visitekaartje.

Maar cultuur roept soms ook vragen op. Onbekendheid met elkaars cultuur kan misverstanden en onbegrip veroorzaken. Zeker bij teams met een diverse culturele achtergrond kan dat lastig zijn. Dit Engelstalige spel is speciaal gemaakt voor interculturele groepen. Met de 51 kaarten kun je drie verschillende spellen spelen om elkaars achtergrond beter te leren kennen.

Cultural Calling Cards zijn de ideale ijsbreker, want ze leveren je niet alleen gegarandeerd veel inzicht en waardevolle discussies op; ze zijn ook heel leuk om te doen en erg interactief. Het is een prima werkvorm voor nieuwe en bestaande groepen en teams. Je leert elkaars cultuur kennen door over je eigen cultuur te vertellen en te vragen naar die van de anderen. Er is geen winnaar of verliezer, maar iedereen heeft na het spel kennis van culturen en begrip voor elkaar!

Auteurs

Jim Morris

Jim Morris is a senior facilitator and project manager for Schouten Global. He lives and breathes culture: English by nationality, he lives in the Netherlands and works all over the world facilitating professional learning and development.
He specialises in intercultural communication training programmes. Jim grew up in the UK, where he started his career, and lived for long periods in Australia and Canada. He has worked extensively throughout Central Europe, North America and Asia, running workshops and delivering keynote speeches.