Intervisiewerkvormen (waaier) Bekijk groter

Intervisiewerkvormen (waaier)

9789058715364

Verkrijgbaar

Praktische intervisiewaaier door de onderverdeling in oplossingsgerichte, creatieve en activerende werkvormen.

Meer details

15,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2011
Bindwijzewaaier
Aantal pagina's28p.

Meer informatie

Intervisie staat de laatste jaren veel in de belangstelling bij het bedrijfsleven, omdat het een effectieve methode blijkt voor deskundigheidsbevordering. Bovendien passen steeds meer bij- en nascholingstrajecten intervisie toe om deelnemers de lesstof te laten verwerken voor hun eigen werkpraktijk.

Intervisie wint enorm aan populariteit. Met deze waaier kunnen intervisiegroepen (en begeleiders daarvan) nieuwe, aantrekkelijke en dynamische werkvormen kiezen die intervisie tot een succes maken.

De auteurs beschrijven vier soorten werkvormen: oplossingsgerichte, creatieve, activerende en reflectieve. Ervaring opdoen met deze nieuwe werkvormen betekent dat de intervisiegroep spannende leerervaringen meemaakt die iedere deelnemer kan gebruiken in zijn werk (bijvoorbeeld bij teams, opleiding, coaching of training).

Auteurs

Jeroen Hendriksen

Jeroen Hendriksen werkt als coach, opleider, trainer en organisatieadviseur. Hij is in het bezit van het trainersdiploma themagecentreerde interactie.
Het faciliteren van leren staat voor hem centraal in zijn werk en publicaties. Jeroen schreef eerder onder andere Intervisie bij werkproblemen en het Handboek Intervisie, dat speciaal voor de opleiding tot intervisiebegeleider is geschreven.


Jantine Huizing

Jantine Huizing heeft een brede ervaring in de ontwikkeling en uitvoering van (gezondheidszorg)onderwijs; na ruim tien jaar onderwijsmanagement bij de Academie voor Ambulancezorg is zij nu parttime hogeschooldocent bij de opleiding Bachelor Medische Hulpverlening.
Daarnaast heeft zij parttime een eigen praktijk voor personal coaching. Als trainer en coach heeft zij ruime ervaring als intervisiebegeleider.