Het grote sollicitatiespel Bekijk groter

Het grote sollicitatiespel

Goed voorbereid naar je sollicitatiegesprek

9789462720824

Verkrijgbaar

De ideale voorbereiding voor sollicitatiegesprekken. Spelkaarten met meer dan 140 sollicitatievragen en diverse spelvormen om te oefenen. Krijg inzicht in jezelf en je competenties en leer jezelf krachtig en professioneel te presenteren.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze kaartspel
Aantal pagina's doos met 142 spelkaarten, 1 set STARR-tegels, handleiding met spelvormen

Meer informatie

Yes! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Natuurlijk bereid je je goed voor. Je leest een sollicitatieboek, bekijkt de website van het bedrijf waar je wilt gaan werken en bedenkt wat vragen. Het kan niet mis gaan! Maar toch... tijdens het sollicitatiegesprek merk je dat je af en toe stil valt of juist heel veel gaat praten en daardoor je gesprekspartner niet weet te boeien. En terwijl je het gebouw uitloopt, weet je al dat het gesprek niet echt goed liep omdat je bepaalde vragen krachtiger of bondiger had kunnen beantwoorden. Herkenbaar?

Wat levert Het Grote Sollicitatiespel op?

  • Meer inzicht in eigen competenties door het spelen van spelvormen met competentiekaarten
  • Deze competenties krachtig te verwoorden door STARR Tegels (o.b.v. STAR(R)-methodiek)
  • Op allerlei manieren oefenen met prikkelende en reële sollicitatievragen die een sollicitant kan verwachten bij een sollicitatiegesprek.
  • Het spel heeft 8 originele spelvormen die je eenvoudig kunt inzetten. Elke spelvorm is anders en benadert een andere invalshoek van het sollicitatiegesprek. Bij elke spelvorm ontwikkel je andere vaardigheden.

Voor wie is Het Grote Sollicitatiespel bedoeld?
Het spel is bedoeld voor sollicitatietrainers, coaches, loopbaanadviseurs, re-integratieconsulenten bij uitkeringsinstanties, docenten en decanen als tool om klanten, medewerkers en studenten optimaal voor te bereiden op hun sollicitatiegesprek, zodat ze meer kans maken op die baan.
Eigenlijk voor iedereen die zich bezighoudt met begeleiden van anderen naar werk. 

Ook in te zetten als voorbereiding voor of tijdens sollicitatiegesprekken.

Auteurs

Eldert Nieuwenhuize

Eldert Nieuwenhuize heeft werkervaring als Trainer, Re-integratieconsulent en Loopbaanbegeleider. En is ook zelfstandig Loopbaancoach (NOLOC gecertificeerd). Naast het individueel begeleiden van mensen naar werk geeft hij diverse trainingen rondom solliciteren en mobiliteit


Maaike Kersbergen

Maaike Kersbergen heeft werkervaring in de arbeidsbemiddeling en is coach/trainer in de re-integratiebranche. Ze geeft diverse sollicitatietrainingen en is gecertificeerd (NOBTRA) trainer. Samen geven zij trainingen en workshops over ‘Solliciteren & meer’ aan scholen, bedrijven en uitkeringsinstanties.