De vorm van water Bekijk groter

De vorm van water

9789076270548

Verkrijgbaar

De volledig gereviseerde druk van de allereerste thriller over Montalbano, de Siciliaanse Maigret, die in 1994 uit de pen van Andrea Camilleri vloeide.

Meer details

20,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Serena Libri
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

Water heeft geen vorm: het neemt de vorm aan van het vat waarin het gegoten wordt. De excellente ingenieur Luparello wordt op een weinig excellente plaats dood aangetroffen: half ontkleed in zijn BMW op een werkplek van prostituees. ‘Hartaanval tijdens orgasme’, stelt de lijkschouwer vast. Vulgair, maar niet gewelddadig. Toch sluit commissaris Montalbano de zaak niet af – het klopt niet. Hij volgt de sporen in een wereld van intriganten en maffiosi, waar het water de vorm van de dood aanneemt.

“De kamers zagen er piekfijn uit, alles glom als een spiegel. Meester Contino hing in een fauteuil, een klein bloedvlekje ter hoogte van zijn hart. De revolver, een stokoude Smith and Wesson, lag op de grond naast de fauteuil. Zijn vrouw lag op het bed, ook zij met een bloedvlek ter hoogte van haar hart; haar handen omklemden een rozenkrans. Ze had waarschijnlijk gebeden voordat ze haar man toestemming had gegeven haar te vermoorden.”

De volledig gereviseerde druk van de allereerste thriller over Montalbano, de Siciliaanse Maigret, die in 1994 uit de pen van Andrea Camilleri vloeide.
Vertaald door Patty Krone en Yond Boeke

Gerelateerde titels

Auteurs

Andrea Camilleri

Andrea Camilleri (1925-2019) werd op Sicilië geboren. In 1944 begon hij met een studie Literatuur, die hij overigens niet afmaakte, en begon gedichten en korte verhalen te publiceren. In 1945 won hij daarvoor de "Premio St Vincent". Ook werd hij lid van de Italiaans Communistische Partij. Van 1948 tot 1950 studeerde Camilleri toneel- en filmregie aan de Accademia Nazionale dArte Drammatica Silvio d'Amico en begon te werken als scenarioschrijver. Hij regisseerde toneelstukken van Luigi Pirandello en Samuel Beckett. Bij de Radio Audizioni Italiane (RAI) werkte Camilleri aan diverse producties, zoals Inspecteur Maigret. In 1977 keerde hij terug naar de Accademia Silvio d'Amico om de leerstoel Filmregie te bezetten, voor zon 20 jaar.
In 1978 schreef Camilleri zijn eerste roman Il Corso Delle Cose (De loop der dingen). Het boek werd door vele uitgeverijen afgewezen. Maar de op Sicilië bekende schrijver Leonardo Sciascia raadde hem aan niet op te geven en tenslotte bleek er een uitgeverij (Lalli) bereid zijn werk uit te geven.
In 1992, na een onderbreking van twaalf jaar begon Camilleri opnieuw met schrijven. Zijn nieuwe boek, La Stagione della Caccia (Het jachtseizoen) bleek een bestseller. En hij brak echt door met zijn boeken over commissaris Salvo Montalbano. De eerste, La forma dell'Acqua (De vorm van water) verscheen in 1994. Camilleri was ondertussen 69 jaar.
In 2005 ontving Camilleri een eredoctoraat van de Universiteit van Pisa.
Camilleri werd 93 jaar en schreef tot het einde van zijn leven. Zijn eigenzinnige Montalbano, geliefd in Italië, is inmiddels wereldberoem.

Foto Serena Libri