De kuil Bekijk groter

De kuil

Verkrijgbaar

Een thriller die inzoomt op de invloed van elektronica op de wereld.

Meer details

12,95 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback (14,9 x 20 cm) - 64p.
jaar2014
UitgeverijLes îles

Meer informatie

Mien en Kobe zijn de achterkleinkinderen van Omi. Omi is al 93 jaar oud, maar nog heel actief! Ze woont nog niet zo lang in een rusthuis. Als Mien en Kobe de nieuwe tuinman van het rusthuis leren kennen, wordt hun wereld op zijn kop gezet. Dembé komt uit Congo en heeft daar heel wat meegemaakt. Wat precies, wil hij niet vertellen. Maar hij is een lieve en grappige vriend voor Mien en Kobe. Dan beslist de directeur van het rusthuis om nieuwe gebouwen te zetten. De prachtige tuin moet plaats maken voor steen en beton. Dembé verliest misschien zijn werk. Dat kunnen Mien en Kobe niet zomaar laten gebeuren! Samen met Omi gaan ze over tot harde actie. Maar zullen hun inspanningen iets uitmaken? Rust er een vloek op de tuin zodat er vanalles mis loopt? En komen ze eindelijk te weten wat er met Dembé gebeurd is in Afrika?

De auteur linkt dit verhaal aan haar persoonlijke contacten met bejaarden. Ze werkt als logopediste-afasiologe in twee rusthuizen en is referentiepersoon dementie. In dit spannende verhaal vloeien realiteit en fictie soms naadloos in elkaar over.

Een thriller die inzoomt op de invloed van elektronica op de wereld. Voor leerlingen derde graad van het lager onderwijs.

Auteurs

Melissa Leboeuf