De misdaad Bekijk groter

De misdaad

9789075175318

Verkrijgbaar

Voor deze theatertekst liet Yves Petry, winnaar van de Libris Prijs 2011, zich inspireren door Musils roman De man zonder eigenschappen en door diens biografie, maar hij schreef wel een eigen stuk.

Meer details

10,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bebuquin
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 56p.

Meer informatie

Yves Petry geeft de personages uit De man zonder eigenschappen van Robert Musil een nieuwe stem. In zijn eerste theaterstuk De misdaad komt Musil zelfs letterlijk aan het woord. Petry maakt een tekst die uiteindelijk evenzeer over hemzelf gaat als schrijver en over het schrijven als artistieke (mis)daad.

I.s.m. Toneelhuis

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Yves Petry

Yves Petry (1967) studeerde wiskunde en filosofie, wetenschaps­takken waarvan de invloed merkbaar is in zijn kristalheldere en scherp­zinnige romans vol weerhaakjes. Petry debuteerde in 1999 met het veelgeprezen Het jaar van de man. Daarna publiceerde hij in 2001 de al even gunstig onthaalde roman Gods eigen muziek. In 2003 verscheen De laatste woorden van Leo Wekeman en in 2006 de roman De achterblijver, waarvoor hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de Prijs van de provincie Vlaams-Brabant ontving. Zijn roman De Maagd Marino ziet het licht in 2010.