SCHADE/schade Bekijk groter

SCHADE/schade

9789075175073

Verkrijgbaar

Een zeer persoonlijke theatertekst over de tijd.

Meer details

5,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bebuquin
Jaar van uitgave 1995
Bindwijze paperback

Meer informatie

SCHADE/schade is een zeer persoonlijke theatertekst over de tijd. Tom Jansen combineert alledaagse anekdotes met gedachten over verlangen, schoonheid en het voorbijgaan van dingen en mensen. Nauwgezet en precies geschreven.
Ook de Engelse vertaling van de tekst is in de publicatie opgenomen.

Creatie 1992 in TAT, Frankfurt. Spel Tom Jansen, productie laagland/NF, Needcompany en Bergen International Theatre.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Tom Jansen

Tom Jansen (1945) werkte als acteur/regisseur/schrijver met verschillende gezelschappen, o.a. Nationaal Fonds waarvan hij artistiek leider was. Als docent en artistiek leider van de Mimeopleiding in Amsterdam werkte hij samen met Mickery- en Shaffytheater. Van 1990 tot 2005 woonde en werkte hij voornamelijk in Brussel en speelde hij bij Needcompany.
Voor de monoloog Schade/Schade (Theater amTurm/Needcompany/Nationaal Fonds) kreeg hij in 1993 de Vlaams-Nederlandse Toneelschrijfprijs. Met Josse De Pauw maakt hij een tiental voorstellingen, waarvan Ruhe (Transparant/Collegium Vocale 2007) en Een nieuw Requiem (Transparant/I Solisti Del Vento 2009) nog gespeeld worden.
In 2011 ging De gehangenen (LOD) in de KVS in Brussel in première. Momenteel vertolkt Jansen verschillende rollen voor film en televisie.