Taal in beeld Bekijk groter

Taal in beeld

45 taalgerichte werkvormen bij beeldmateriaal

Verkrijgbaar

45 eigentijdse, frisse oefeningen om leerlingen met beelden te prikkelen, nieuwsgierig te maken en taal uit te lokken. Voor iedere (aankomende) taaldocent in vreemdetalenonderwijs en Nederlands als tweede taal.

Deze uitgave is alleen als gratis beoordelingsexemplaar te bestellen voor docenten die lesgeven op een lerarenopleiding.

Meer details

16,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

Nieuwsgierigheid is de motor van het leren, zo weten we uit hersenonderzoek. Leerlingen die nieuwsgierig zijn, stellen graag vragen. Door het inzetten van beeld voelen ze zich meer betrokken bij de les en onthouden daardoor de gegeven informatie beter. Dat helpt enorm bij het leren van een nieuwe taal. In het boek Taal in beeld zijn 45 eigentijdse, frisse oefeningen opgenomen die docenten in hun lessen kunnen gebruiken om leerlingen met beelden te prikkelen, nieuwsgierig te maken en taal uit te lokken.

Het boek begint met een uitleg over de ontwikkeling van het brein en hoe verbeelding bij kan dragen aan het leren van een taal. Vervolgens komen de verschillende werkvormen aan bod. Deze zijn logisch gerangschikt zodat de docent eenvoudig de werkvorm kan kiezen die bij het lesdoel past. Per werkvorm is een helder stappenplan opgenomen dat de docent eenvoudig kan doorlopen. Daarbij is uitgegaan van een bepaald ERK niveau, maar met een paar kleine aanpassingen zijn de oefeningen ook geschikt voor groepen met een hoger of lager niveau. Bij het boek hoort een website met links naar beeldmateriaal. Voor sommige oefeningen hebben de leerlingen een eigen device nodig.

Taal in beeld is bedoeld voor iedere (aankomende) taaldocent in vreemdetalenonderwijs en Nederlands als tweede taal.

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Masja Mesie

Masja Mesie is een zeer ervaren talendocent en geeft al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen. Zij verzorgt regelmatig (online) workshops voor docenten vreemde talen en Nederlands/NT2 is als trainer en adviseur werkzaam bij De Talengroep.


Van dezelfde auteur:

Guus Perry

Guus Perry is een zeer ervaren docent en zelfstandig trainer en geeft al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen.


Marieken Pronk

Marieken Pronk werkt als trainer en adviseur bij De Talengroep. Ze is een zeer ervaren docente in het voortgezet onderwijs. Op het gebied van activerend en motiverend taalonderwijs heeft ze veel ervaring als trainer voor teams op scholen en workshops op congressen.