DigiTaal Bekijk groter

DigiTaal

Werkvormen voor het talenonderwijs

Verkrijgbaar

Een verzameling van vijftig kant-en-klare werkvormen voor de taalles, ingedeeld op ERK-niveau en inzetbaar bij elke moderne vreemde taal en NT2.

Deze uitgave is alleen als gratis beoordelingsexemplaar te bestellen voor docenten die lesgeven op een lerarenopleiding.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2017, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 150p.

Meer informatie

Digitale middelen kunnen een geweldige toevoeging zijn voor je taalles. Ze zorgen voor afwisseling in de klas, bevorderen de motivatie van je leerlingen en kunnen een goede aanvulling zijn op de huidige lesopzet. Bovendien staat het internet vol met leuke gratis tools. Maar hoe kun je die digitale middelen effectief gebruiken? Wat voor werkvormen verzin je er om heen?

Voor docenten die met deze vraag worstelen, is er nu DigiTaal. DigiTaal is een verzameling van vijftig kant-en-klare werkvormen voor de taalles. Ze zijn ingedeeld op ERK-niveau en bevatten meerdere voorbeelden voor uitbreiding naar een hoger taalniveau. Alle werkvormen in dit boek zijn gekoppeld aan een of meer intelligentiegebieden van Gardner, de verschillende 21e eeuwse vaardigheden en aan de taxonomie van Bloom. De werkvormen zijn inzetbaar bij elke moderne vreemde taal en NT2 en bieden mogelijkheden voor leerlingen met verschillende leerstijlen. Ze nodigen uit om taal te produceren in plaats van te reproduceren. Op de bijbehorende website staan de tools, hulpbronnen en een voorbeeld van Volledige Instructie.

DigiTaal is bedoeld voor iedere (aankomende) taaldocent  in MVT en NT2.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Masja Mesie

Masja Mesie is een zeer ervaren talendocent en geeft al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen. Zij verzorgt regelmatig (online) workshops voor docenten vreemde talen en Nederlands/NT2 is als trainer en adviseur werkzaam bij De Talengroep.


Van dezelfde auteur:

Guus Perry

Guus Perry is een zeer ervaren docent en zelfstandig trainer en geeft al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen.


Patricia Rose

Patricia Rose is een zeer ervaren docenten en geeft al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen. Ze werkt bij SLO.