Samen de eetstoornis aanpakken Bekijk groter

Samen de eetstoornis aanpakken

Bewezen effectieve vaardigheden om je kind of partner te ondersteunen

Verkrijgbaar

Dit boek vergroot kennis en inzicht over eetstoornissen als anorexia, boulimia en binge eating, en beschrijft de effectief bewezen Maudsley methode, familie-therapie, de enige vaardigheidstraining die werkt.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 264p.

Meer informatie

Wat te doen als je kind of naaste een eetstoornis heeft? Gelukkig is er inmiddels veel meer bekend. Dit boek vergroot kennis en inzicht en biedt vaardigheden die nodig zijn om je kind thuis te ondersteunen. Het boek geeft zowel praktische handvatten als strategieën om met stressvolle situaties om te gaan. Zo kun je je kind of naaste beter begrijpen en effectief ondersteunen. En komt dit ook de continuïteit van de behandeling ten goede.

In dit boek wordt de éffectief bewezen Maudsley methode, familie-therapie beschreven. Dit is de eerste en enige vaardigheidstraining die werkt. Daarbij geven de auteurs vanuit persoonlijke ervaring advies over een aantal lastige onderwerpen die kunnen spelen bij eetstoornissen als anorexia, boulimia en binge eating. Tot slot komen ook valkuilen die herstel in de weg staan aan bod. Zo word je zo goed mogelijk toegerust je kind of naaste te ondersteunen.

Dit boek is zowel voor professionals als voor ouders, partners en gezinnen die te maken krijgen met een eetstoornis van groot belang.

Gerelateerde titels

Auteurs

Janet Treasure

Professor Janet Treasure OBE, PhD, FRCP, FRCPsych is psychiater, verricht onderzoek en verzorgt onderwijs aan het King's College London en is als clinicus verbonden aan de South London and Maudsley NHS Foundation Trust. Zij onderzoekt onder meer de samenwerking tussen patiënten en verzorgers om nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen. Zij heeft een reeks hulpmiddelen ontwikkeld over eetstoornissen en hoe ermee om te gaan.


Gráinne Smith

Gráinne Smith, auteur en oud-leraar, heeft honderden betrokkenen gesproken, zowel professionals als mantelzorgers. Het contact legde zij op verschillende manieren: via telefonische hulplijnen en tijdens workshops en bijeenkomsten. Uit deze gesprekken citeert zij in haar non-fictieboeken voor mantelzorgers. Aanleiding voor haar betrokkenheid was haar volwassen dochter, bij wie anorexia nervosa was vastgesteld.


Anna Crane

Anna Crane is huisarts en heeft persoonlijk ervaring met een eetstoornis toen zij geneeskunde studeerde. Zij heeft haar ervaringen beschreven in de Student BMJ. Haar doel is eetstoornissen in de eerstelijnszorg beter zichtbaar te maken en het curriculum voor huisartsen in opleiding te verbeteren. Zij traint artsen in opleiding en huisartsen in het diagnosticeren en ondersteunen van patiënten met een eetstoornis in de huisartspraktijk.