Van plankenkoorts naar podiumlust (waaier) Bekijk groter

Van plankenkoorts naar podiumlust (waaier)

presentatietips

9789058719751

Verkrijgbaar

Een onmisbare en handige tool voor iedereen die met meer gemak én plezier wil spreken voor groepen. Gebaseerd op vragen en problemen uit de praktijk. Geschreven door een ervaren presentatietrainer.

Meer details

15,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2015
Bindwijzewaaier
Extra20 kaarten dubbelzijdig

Meer informatie

Veel mensen vinden presenteren ‘eng’: spreken in het openbaar scoort hoog als mensen gevraagd wordt de ‘tien engste dingen’ uit het leven te noemen. Ze zien er als een berg tegenop en starten met klamme handen en een trillende stem. Bovendien zijn maar weinig mensen echt tevreden over hoe ze speechen: het gaat niet vlot genoeg, ze kunnen niet soepel op vragen reageren en al helemaal niet improviseren, vinden ze.

Praktische tips & tricks
Van plankenkoorts naar podiumlust laat zien dat het ook anders kan en biedt waardevolle tips voor onder andere een goede voorbereiding, aandacht vasthouden, lichaamstaal en de juiste timing. Jeu Consten, zelf een ervaren spreker, behandelt alles wat je daarvoor nodig hebt: ademhalings- en stemtechnieken, een eigen stijl, omgaan met lastige situaties (onwillig publiek, kletsers, critici), noem maar op.

Een onmisbare tool voor iedereen die met meer gemak én plezier wil spreken voor groepen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jeu Consten

Jeu Consten studeerde andragogiek. Na zijn studie werkte hij als docent-onderzoeker bij Persoonlijkheidsleer van de Katholieke Universiteit Nijmegen. In de tweede helft van de jaren tachtig was hij barkeeper en beheerder van een spraakmakende Nijmeegse horecagelegenheid. Sinds 1990 werkt hij als presentatietrainer bij Schouten & Nelissen. Niet alleen vanuit deze ervaring heeft hij dit boek geschreven, maar ook steunend op zijn eigen podiumbevindingen.