Van eenzaamheid naar verbinding Bekijk groter

Van eenzaamheid naar verbinding

Een unieke aanpak voor professionals

Verkrijgbaar

Informatie over wat effectief werkt in het aanpakken van eenzaamheid, plus tools die professionals direct in de praktijk kunnen inzetten. Vanuit de theorie van Machteld Huber over positieve gezondheid en het begrip welbevinden van prof. dr. Joris Slaets.

Meer details

27,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

Wanneer je de landelijke aanpak van eenzaamheid vergelijkt met onderzoek over ‘wat werkt’, ontdek je dat veel daarvan niet overeenkomt. Een niet-eenzaam persoon die een eenzaam persoon gaat helpen, werkt vooral stigmatiserend. Extra ontmoeting organiseren kan zelfs averechts werken. Wat werkt dan wel? Dat laat Van eenzaamheid naar verbinding zien. Het boek bevat niet alleen informatie over effectieve aanpakken, maar biedt ook tools die professionals direct kunnen inzetten in de praktijk.

Eenzaamheid moet geen ziekte worden die we gaan bestrijden. Daarom wordt eenzaamheid in dit boek aangevlogen vanuit de theorie van Machteld Huber over positieve gezondheid en het begrip welbevinden van prof. dr. Joris Slaets.

Auteurs

Janien Leeuwerke

Janien Leeuwerke is docent in het hbo. Na meer dan honderd gesprekken met inwoners en professionals en meerdere onderzoeksrapporten mag zij zich een echte expert noemen op het gebied van eenzaamheid. Vanuit haar bedrijf Schaamteloos imperfect verzorgt zij onder meer workshops en train-de-trainer trajecten. Ook is zij bij verschillende gemeentes en welzijnsorganisaties actief als adviseur.