Arts-Based Research voor het sociaal domein Bekijk groter

Arts-Based Research voor het sociaal domein

Op kunsten gebaseerd praktijkgericht onderzoek

Verkrijgbaar

Innovatief praktijkgericht onderzoek in het sociaal domein door te werken met kunst. Introductie en bespreking van zes varianten: verhalen, muziek, theater, dans, beeldende kunst en audiovisuele media. Voor studenten in het hoger onderwijs die worden opgeleid voor allerlei beroepen in het brede sociaal domein.

Meer details

27,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Arts-Based Research betekent letterlijk: op kunsten gebaseerd onderzoek. Praktijkgericht  Arts-Based Research wil een bijdrage leveren aan het oplossen van concrete vraagstukken in de dagelijkse beroepspraktijk. Juist in het sociaal domein heeft het toegevoegde waarde dit type onderzoek in te zetten omdat deze benadering de ruimte biedt de praktijk in het sociaal domein vanuit een ander perspectief te bekijken en te komen tot activering, ondersteuning, verbinding en participatie.

In Arts-Based Research voor het sociaal domein komen verschillende kunstvormen aan bod. De auteurs laten zien hoe die gebruikt kunnen worden in innovatief praktijkgericht onderzoek in alle fasen van een onderzoeksproject. De uitgave begint met een introductie van Arts-Based Research. Daarin wordt onder andere ingegaan op vraagstukken in het sociaal domein die zich goed lenen voor het werken met kunst in onderzoek. In het kerngedeelte wordt ingegaan op zes varianten van Arts-Based Research, gekoppeld aan even zo veel kunstvormen: verhalen, muziek, theater, dans, beeldende kunst en audiovisuele media.

Dit boek is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die worden opgeleid voor allerlei beroepen in het brede sociaal domein waarbij kunst en onderzoek in de werkpraktijk worden ingezet.

Downloaden

Auteurs

Pim van Heijst

Pim van Heijst is senior onderzoeker bij het  lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling aan de Hogeschool van Utrecht. 


Nico de Vos

Dr. Nico de Vos is lector Participatie en Stedelijke Ontwikkeling, dat valt onder het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht.


Sabrina Keinemans

Sabrina Keinemans is lector Sociale Integratie aan Zuyd Hogeschool.