Basisboek huiselijk geweld Bekijk groter

Basisboek huiselijk geweld

Signaleren - melden - aanpakken

Verkrijgbaar

Dit standaardwerk geeft een toegankelijk overzicht van de stand van zaken rond en de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Volledig geactualiseerde 4de druk. Voor studenten en professionals in sociale beroepen.

Meer details

29,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 4de geactualiseerde druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 284p.

Meer informatie

Geweld gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is de meest voorkomende vorm van geweld. Partnergeweld, kindermishandeling, mishandeling van ouderen en de aanpak ervan staan volop in de belangstelling. De impact van huiselijk geweld is enorm groot. Het raakt niet alleen nú enorme aantallen volwassenen en kinderen, het werkt ook door in volgende generaties. Basisboek huiselijk geweld is een standaardwerk dat een toegankelijk overzicht geeft van de stand van zaken rond en de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Basisboek huiselijk geweld beschrijft de aard en omvang van huiselijk geweld in zijn verschillende facetten. Het bespreekt de aanpak van huiselijk geweld en de verschillende samenwerkingsvormen voor preventie en bestrijding van huiselijk geweld. Tevens is er aandacht voor de vaardigheden die een (aankomende) professional nodig heeft wanneer hij betrokken is bij de aanpak van huiselijk geweld of kindermishandeling, zoals het het signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling, het taxeren van risico’s en het melden, zelf hulp bieden of verwijzen. Hierbij worden de stappen gevolgd  die worden beschreven in de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Basisboek huiselijk geweld is volledig geactualiseerd. Het afwegingskader in de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is toegevoegd. Ook de invoering van nieuwe privacyregels (de AVG) is verwerkt. Daarnaast zijn actuele onderzoeken toegevoegd en is het overzicht van de meest gebruikte methodieken geactualiseerd.

Door de vele voorbeelden en opdrachten is het Basisboek huiselijk geweld zeer toegankelijk voor studenten van diverse sociale opleidingen en voor professionals in sociale beroepen.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Hans Janssen

Hans Janssen was landelijk projectleider Huiselijk geweld bij het ministerie van Justitie. Tegenwoordig werkt hij als trainer en adviseur op dit terrein binnen zijn bedrijf Domestic Violence Approach training en consultancy.


Wendela Wentzel

Wendela Wentzel is adviseur Aanpak huiselijk en seksueel geweld bij MOVISIE , het landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor maatschappelijke ontwikkeling.


Wilma Schakenraad

Wilma Schakenraad is projectleider Kennisdelen bij het team Aanpak huiselijk en seksueel geweld van Movisie.