Creativiteit als uitdaging in sociaal werk Bekijk groter

Creativiteit als uitdaging in sociaal werk

De waarde van anders

Verkrijgbaar

Dit boek focust op zowel de individuele creativiteit van sociaal werkers als op de samenwerking en cocreatie met burgers en professionals van verschillende disciplines.

Meer details

33,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 312p.

Meer informatie

Onze samenleving verandert in rap tempo: maatschappelijke zekerheden verdwijnen en burgers voeren steeds vaker de regie over hun eigen zorg en welzijn. Dat stelt grote uitdagingen aan de beroepsuitoefening van sociaal werkers. De sociaal werker van nu kan buiten de bestaande kaders denken en gaat - samen met anderen - op zoek naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Dat vergt creativiteit!

Creativiteit als uitdaging in sociaal werk focust op zowel de individuele creativiteit van sociaal werkers als op de samenwerking en cocreatie met burgers en professionals van verschillende disciplines. Het boek behandelt kennis, inzichten en tools die sociaal werkers kunnen inzetten bij de creatieve processen bij het zoeken naar nieuwe en waardevolle mogelijkheden om maatwerk te bieden. Voor het benutten en uitbouwen van het creatief kapitaal van de sociaal werker, wisselt het boek theoretische concepten en onderzoeksgegevens af met interessante casussen, praktische opdrachten en creativiteitstechnieken.

Het boek is geschreven voor studenten van de opleidingen Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Culturele en Maatschappelijke Vorming, Toegepaste Psychologie en Creatieve Therapie.

Auteurs

Paul Beekers

Paul Beekers is docent Creativiteitstheorie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). 


Ruud Kroes

Ruud Kroes is docent Creativiteitstheorie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).


Jan van Rosmalen

Jan van Rosmalen is docent, inspirator en coördinator van de minor ‘Creativiteitsontwikkeling’ aan de HAN.