Doe de switch Bekijk groter

Doe de switch

9789462673847

Verkrijgbaar

Raoul Hedebouw bokste samen met een ploeg jonge talenten een toekomstplan in elkaar. Omdat het tijd is om te breken met de oude recepten. Een switch voor het klimaat en voor onze portemonnee.

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 180p.

Meer informatie

“Zo kan het niet verder.” Je hoort het op het werk, aan de schoolpoort, bij de bakker, op café. We rollen van de ene crisis in de andere. Soms lijkt het alsof dit systeem alleen nog dient om een kleine kaste miljardairs verder te verrijken. Een generatie politici staat erbij en kijkt ernaar. “Zet uw thermostaat wat lager, isoleer uw huis.” Versta: trek uw plan.

Neen, het is geen natuurwet dat de vloer onder de werkende klasse wegzakt. Raoul Hedebouw liet zich omringen door een ploeg jonge talenten en samen boksten zij een toekomstplan in elkaar. Omdat het tijd is om te breken met de oude recepten. Tijd voor de switch. Een switch die de energiefacturen naar beneden haalt, het recht op een comfortabele en betaalbare woning garandeert en van files en afgeschafte treinen een nare herinnering maakt. Een switch voor het klimaat en voor onze portemonnee. Geïnspireerd op de beste voorbeelden uit andere Europese landen en de rest van de wereld.

Downloaden

Auteurs

Raoul Hedebouw (red.)

Raoul Hedebouw is voorzitter van de PVDA. Perfect tweetalig en gewapend met een gezonde dosis humor zet hij authentiek links op de kaart. Waar er sociale strijd is, heb je veel kans om hem tegen het lijf te lopen. Hij is bioloog van opleiding. In zijn vrije tijd trekt hij de natuur in om vogels te spotten. Hij woont met zijn vriendin en hun twee zoontjes in Luik.


Persartikels

DeWereldMorgen (12/12/2022) - "... het nieuwe boek van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, ademt een diep respect voor de mens en zijn omgeving." - lezen

Radio 1 - De ochtend (2/12/2022) - "Raoul Hedebouw vertelt over zijn boek Doe de switch. Dat boek is een oproep om te breken met oude recepten en om een toekomstvisie te ontwikkelen om de crisis echt te lijf te gaan. Hedebouw pleit voor een radicale ommezwaai van ons maatschappelijk, sociaaleconomisch en politiek systeem." - herbeluisteren

De Standaard (2/12/2022) - "Het factuurmarxisme bij de PVDA: ‘betaal­baar’ is het sleutelwoord richting 2024" - lezen

Le Soir (2/11/2022) - "Raoul Hedebouw appelle au «switch» du privé au public" - lezen