L'Idée Bekijk groter

L'Idée

Verbeeld de toekomst

9789462673298

Verkrijgbaar

50 jaar Masereelfonds. Een boek dat vooruitstrevende ideeën van vroeger, morgen en nu verbindt. Historische teksten over de strijd voor maatschappelijke verandering en visionaire teksten van toonaangevende stemmen van nu. Plus prikkelende cartoons.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 360p.

Meer informatie

Geïnspireerd op L’Idée, het baanbrekende werk van Frans Masereel uit 1920, lanceerde het Masereelfonds een open oproep aan burgers om hoopvolle ideeën voor de toekomst in te zenden. Een kunstenaarscollectief van Pierre Muylle, Alain Platel, Gerda Dendooven, Ben Benaouisse en Lisaboa Houbrechts selecteerde uit 116 inzendingen een twintigtal ideeën en ging in gesprek met de bedenkers ervan.

Met dit inspirerende boek viert het Masereelfonds zijn vijftigjarig bestaan. Dit boek verbindt vooruitstrevende ideeën van vroeger, morgen en nu. Het is een ode aan diegenen die aan de norm ontsnappen, aan hen die met hun visionaire ideeën de toekomst van de maatschappij van koers doen veranderen. Historische teksten over de strijd voor maatschappelijke verandering worden gekoppeld aan visionaire teksten van toonaangevende stemmen zoals onder meer Milo Rau, Jean Paul Van Bendegem, Steven Vromman, Delphine Lecompte en prikkelende cartoons van het collectief The Cartoonist.

Auteurs

Masereelfonds


Persartikels

uitpers.be (18/01/2022) - "Laten wij de toekomst blijven verbeelden." – Recensie - lezen