Groeten uit Spanje Bekijk groter

Groeten uit Spanje

9789462673120

Verkrijgbaar

VRT-correspondent Sven Tuytens woont sinds 2010 in Madrid en in dit boek probeert hij aan de hand van zijn ervaringen een stukje van Spanjes ziel bloot te leggen.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 280p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

Spuwen Spanjaarden echt tot 210 woorden per minuut uit en wat betekent dat voor buitenlanders die zich in een discussie willen mengen? Waarom gebeurt alles in Spanje in bars? Klopt het dat er verenigingen bestaan die vrouwen met bussen naar uitstervende dorpen brengen om het platteland te herbevolken? Waarom verbood Catalonië stierengevechten terwijl stieren aan touwen door de straten jagen daar geen punt is? Hoe is het mogelijk dat Benidorm van een dorp van visvangst en koeienstront transformeerde in het Manhattan van de Costa Blanca? Waarom zijn Spaanse rechters zo patriarchaal? Wat is de erfenis van Franco?

In 2010 verhuisde VRT-correspondent Sven Tuytens van Brussel naar Madrid. Aan de hand van zijn ervaringen probeert hij een stukje van Spanjes ziel bloot te leggen. Over Spanjaarden die hem positief verrasten, diep ontgoochelden, heel hard deden lachen of met wie hij samen weende. Een verhaal met veel humor. En lijnen naar België want dit is een boek voor de mensen ‘thuis’, al is die term voor hem na al die tijd iets vaags geworden.

Met een nawoord van Vincent Scheltiens.

Ook beschikbaar als e-book via Standaard Boekhandel

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Sven Tuytens

Sven Tuytens is correspondent voor VRT en reporter van het NPO-programma Nieuwsuur. Daarvoor was hij journalist, presentator en verantwoordelijke cultuur bij TV-Brussel (het huidige Bruzz). Hij publiceerde eerder Las Mamás Belgas.


Persartikels

NBD Biblion (02/03/2022) - "Tuytens schrijft op een boeiende en leesbare wijze over dit gecompliceerde land, waar de gevolgen van het Franco-regime nog lang niet verwerkt zijn."

Bruzz (21/1/2022) - "Correspondent Sven Tuytens is terug." Bruzz ging met hem in gesprek - lezen

Revista FV (Spanje) - "La mitad de Brunete en la memoria"

DeWereldMorgen (20/12/2021) - Sven Tuytens blikt terug op 11 jaar Spanje: "Toen ik er pas woonde verbaasde ik me over zoveel dingen die 'bijzonder' aanvoelen, maar die de Spanjaarden heel gewoon vinden. Terug hier verbaas ik me hoe ik daar zelf door veranderd ben. Het is weer even aanpassen." - Interview met Sven Tuytens door Lode Vanoost - lezen

Interne Keuken - Radio 1 (20/11/2021) - Gesprek met Sven Tuytens over zijn boek - herbeluisteren