Eindeloopbaangids Bekijk groter

Eindeloopbaangids

9789462671652

Verkrijgbaar

Een handig overzicht van de mogelijkheden om minder te werken of te stoppen met werken. Van landingsbaan tot tijdskrediet en halftijds pensioen, van brugpensioen tot pensioen, en van arbeidsongeschiktheid tot invaliditeit en deeltijdse werkhervatting.

Meer details

12,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 80p.

Meer informatie

Opeenvolgende regeringen maken het vijftigplussers steeds moeilijker. Welke mogelijkheden blijven er nog over om minder te werken of te stoppen met werken? Zijn er eigenlijk nog wel mogelijkheden? Van landingsbaan tot tijdskrediet en halftijds pensioen, van brugpensioen tot pensioen, en van arbeidsongeschiktheid tot invaliditeit en deeltijdse werkhervatting: in dit beknopte boekje biedt Jef Maes, die meer dan vijftien jaar in de beheerscomités van de sociale zekerheid en in de Nationale Arbeidsraad zetelde, een handig overzicht. Hij doet dat onder het motto: ‘Wie overweegt om minder te werken of zou willen stoppen, wacht best niet langer. Pak wat je kan, voor het te laat is.’

De opbrengst van de auteursrechten gaat naar Dokters voor de wereld

Downloaden

Auteurs

Jef Maes

Jef Maes is historicus. Hij is coauteur van De werkdag (EPO, 1985) en auteur van Uw sociale zekerheid in gevaar (EPO, 2010). Hij was directeur van het sociaal departement van de studiedienst van het ABVV.


Persartikels

De Morgen (19-03-2019)
"Een praktisch boekje over pensioen en langer werken." - lezen