Brood en rozen Bekijk groter

Brood en rozen

Over klasse en identiteit

9789462671591

Verkrijgbaar

Wie denkt te kunnen kiezen tussen de belangen van minderheden en klassenstrijd, vergist zich. Geen klassenstrijd zonder aandacht voor racisme en feminisme... maar ook geen strijd voor minderheden zonder verzet tegen het kapitalisme.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's304p.

Meer informatie

Een spook waart door Europa en de rest van de wereld: het spook van de identiteitspolitiek. Alle machten hebben zich tot een heilige klopjacht op dit spook verbonden – van columnisten tot politici ter rechter- en linkerzijde. Waar is de activist die niet door zijn tegenstanders is gedoodverfd als aanhanger van de ‘identiteitspolitiek’? Anja Meulenbelt, grande dame van het Nederlandse feminisme, weet daar alles van. Nochtans mag de term voor haar meteen op de schroothoop van de geschiedenis. Want wie denkt te kunnen kiezen tussen de belangen van minderheden en klassenstrijd, zo legt ze uit, vergist zich. Of anders gezegd: geen klassenstrijd zonder aandacht voor racisme en feminisme... maar ook geen strijd voor minderheden zonder verzet tegen het kapitalisme. Een verhaal over de baard van Marx, de radicale zwarte lesbische vrouwen van Combahee River Collective Statement en Sylvana Simons. Maar ook over Trump, Wilders, Baudet en De Wever.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt (1945) is schrijfster, feministe, activiste en oud-parlementslid voor de Nederlandse SP. Ze publiceerde veertig boeken.


Persartikels

Knack (15-07-2019)
"Schrijfster Anja Meulenbelt deelt in haar nieuwste boek 'Brood en Rozen. Over klasse en identiteit' opnieuw interessante inzichten over het feminisme vandaag." - lezen

Kifkif (06-06-2019)
"Het is een interessant boek, laagdrempelig en helder geschreven." - bespreking - lezen

Klara - Vrijdag (24-05-2019)
"De klassenstrijd is tegelijk een strijd voor de belangen van minderheden. Vrouwen en migranten vechten tegen dezelfde obstakels als de laagste klassen." - interview - herbeluisteren