Het spijt mij Bekijk groter

Het spijt mij

Over bemiddeling na een verkeersongeval

9789462671645

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Na een ongeval moeten slachtoffers en veroorzakers leren leven met wat gebeurd is. De verhalen in dit boek tonen de kracht van bemiddeling.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's200p.
Verwachte verschijningsdatummaart 2019

Meer informatie

Met een voorwoord van Dirk De Wachter.

De chauffeur van een schoolbus die door een ongelukkig manoeuvre zijn vaste begeleidster overrijdt. Een mama van twee die een seconde niet goed oplet, een klap hoort en dan haar hart voelt stilstaan omdat er achter haar auto een scholier ligt. Een jongen die omkomt bij een weekendongeval terwijl zijn vriend achter het stuur ervan afkomt met een whiplash. Een vrouw die het zebrapad oversteekt en wordt gegrepen door een automobilist die vluchtmisdrijf pleegt.

Sommige ongevallen confronteren ons met de vernietigende kracht van het noodlot. En ‘ons’, dat zijn in de eerste plaats slachtoffers en veroorzakers, want beide partijen moeten leren leven met wat gebeurd is. In Het spijt mij volgt Sabine Cocquyt de bemiddeling die na zo’n tragische gebeurtenis wordt opgestart. Wil een moeder de veroorzaker van het ongeval dat haar zoon het leven kostte in de ogen kijken? En wat zeg je als veroorzaker tegen de vrouw die je een paar weken voordien van haar sokken reed? Verhalen die de kracht van bemiddeling tonen.

Auteurs

Sabine Cocquyt

Sabine Cocquyt is lichaamstherapeute. Ze publiceerde De stille epidemie. Leven na een verkeersongeval (2000), Over-hoop. Jongeren met een hersenletsel na een verkeersongeval (2006) en Mij overkomt het niet. Ontmoetingen met veroorzakers van verkeersongevallen (2010). Dat laatste boek inspireerde Eén tot het gelijknamige televisieprogramma.