Kinderen van het web Bekijk groter

Kinderen van het web

Undercover als pedofiel

9789462670853

Verkrijgbaar

In 2013 gaat de Belgische onderzoeksjournalist Peter Dupont undercover in het milieu van het webcam kindersekstoerisme op de Filipijnen. Hij ontdekt een land waar letterlijk alles te koop is.

Meer details

18,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 228p.

Meer informatie

In 2013 gaat de Belgische onderzoeksjournalist Peter Dupont undercover in het milieu van het webcam kindersekstoerisme op de Filipijnen. Dat is een tak van de moderne slavernij waarin pedofielen zelf het live misbruik van kinderen dirigeren. Het fenomeen groeit razendsnel: op elk moment van de dag speuren overal ter wereld een miljoen cyberpedo's het internet af. Druppelsgewijs leert Dupont aanbieders, slachtoffers en klanten kennen. Hij ontmoet een familie die in een cybersekshuis tientallen kinderen misbruikt en stoot op een opvanghuis voor weeskinderen waar pedofielen een week kunnen verblijven. Hij ontdekt een land waar letterlijk alles te koop is. Dupont krijgt doodsbedreigingen, het Filipijnse gerecht kraakt en de openbare aanklager wordt gehospitaliseerd na het bekijken van materiaal dat Dupont verzamelde. Maar zijn infiltratie levert ook invallen, bevrijdingen en internationale aandacht voor deze nieuwe vorm van sexploitatie op. Een afdaling in de cyberhel.

Samen met een tv-documentaire op de Nederlandse EO.

Auteurs

Peter Dupont

Peter Dupont is freelancejournalist, columnist, ghostwriter en schrijver. Hij schreef o.a. voor De Morgen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad, De Standaard, De Tijd, EOS Magazine en Knack.


Persartikels

Primo (08-01-2017)
"Onderzoeker Peter Dupont legde netwerken bloot" - interview

Feeling (13-12-2016)
'Kinderen van het web' volgens Feeling 'beste boek van de week'. - lezen

Knack.be (12-12-2016)
Voorpublicatie - lezen

MO* (09-12-2016)
interview met Peter Dupont - lezen

Het Belang van Limburg (09-12-2016)
Reportage - lezen

NOS radio 1 (Journaal) (01-12-2016)
"Infiltreren in de kinderpornowereld was de enige manier om deze cyberhel aan het licht te brengen." - een gesprek met Peter Dupont - herbeluisteren