India Bekijk groter

India

Ontmoetingen met de tijd

9789064454806

Sold out

Tocht door India, naar het aloude platteland en naar megasteden als Mumbai en Bengaluru. De auteur logeert vaak bij mensen thuis, bij ITers maar ook bij een yogi, en legt vlot contact. Een mensenlandschap vanuit een intieme invalshoek beschreven.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2008
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.

Meer informatie

India, het lokkende land dat binnen enkele jaren s werelds volkrijkste natie zal zijn, koestert zijn oeroude tradities maar stapt ook ongehinderd mee in de globalisering. Het groeit in no time uit tot een economische reus die zijn lang vervlogen positie van wereldmacht weer wil innemen. Tegelijk blijft het kampen met derdewereldproblemen.

In India. Ontmoetingen met de tijd trekt Kris Peeraer naar het aloude platteland, maar ook naar megasteden als Mumbai en Bengaluru. Hij logeert daarbij dikwijls bij mensen thuis, bij ITers maar ook bij een yogi, en legt vlot contact zodat hij het mensenlandschap vanuit een intieme invalshoek kan beschrijven.

Het kastensysteem, de godsdiensten, de politieke situatie, het huwelijk, de armoede alles krijgt gestalte in deze cocktail van filosofie en avontuur, devotie en blasfemie, oud en nieuw, oost en west, escapisme en maatschappijkritiek.

Als jongeman al trok de auteur door India, toen het nog een magneet was voor de hippies. Vandaag kijkt hij nuchterder maar laat toch zijn oude liefde blijken voor dit land. Het oude, het nieuwe en het eeuwige India vinden hun weg in dit relaas.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Kris Peeraer

Kris Peeraer reisde zes jaar in Azië en herontdekt India via Ontmoetingen met de tijd. Hij werkte als seizoenarbeider in Zuid-Frankrijk, als verkoper in Turkije, en als visser in Maleisië. Nu is hij werkzaam als bediende op de luchthaven, waar hij ook vakbondsafgevaardigde is. Eerder schreef hij Reis naar de begeerte (2003) en De Koningstuin (1995).