Het is heus niet raar hoor Bekijk groter

Het is heus niet raar hoor

16 verhalen & 16 gedichten over opgroeien en puberteit voor jonge tieners

9789083183763

Verkrijgbaar

Verhalen en gedichten over en van kinderen die in de puberteit zitten of nog net niet. Ze gaan over je fysieke ontwikkeling, je gevoelens, nare dingen, zoals misbruik. Er zijn ook een paar verhalen over en uit andere culturen.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Levendig Uitgever
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 64p.

Meer informatie

De puberteit kan een geweldige tijd in je leven zijn, maar het kan ook enorm verwarrend zijn. Hormonen gieren door je lijf. Die stortvloed van hormonen zorgen voor fysieke veranderingen en vervelende dingen als pukkels, maar ook voor stemmingswisselingen en het ontdekken van wie je bent, je eigen identiteit. Daarom is het best handig als je een beetje weet wat je kunt verwachten als je puberteit is aangebroken. Heel veel informatie kun je van websites en uit voorlichtingsboeken halen. Of van anderen horen natuurlijk...

In dit boek zijn verhalen en gedichten opgenomen over en van kinderen die in de puberteit zitten of nog net niet. De kinderen zitten in groep 8 en soms al in de brugklas. Ze gaan over allerlei dingen die in je puberteit gebeuren: je fysieke ontwikkeling: schaamhaar, menstruatie, borstgroei, zaadlozing, piemels en vagina’s, masturberen; over je gevoelens: verliefdheid, omgaan met bloot, je relatie met je ouders, liefdesverdriet; nare dingen: misbruik, mishandeling, aanranding. En oh ja, er staan ook een paar verhalen over en uit andere culturen in. Om het eens van een andere kant te bekijken.

Gerelateerde titels

Auteurs


Betina Van Meter (illustraties)