Pedofielen en misbruikplegers Bekijk groter

Pedofielen en misbruikplegers

Voorkeur, gedrag en preventie van seksueel geweld

9789088508646

Verkrijgbaar

Dit boek belicht pedofilie van vele kanten. Hoe leef je veilig met deze seksuele voorkeur en hoe komen bepaalde mensen geleidelijk tot het plegen van misbruik? Welk preventieve maatregelen zijn mogelijk?

Meer details

25,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 166p.

Meer informatie

In de media en op straat gaan veel ideeën rond over pedofielen: ze zijn gevaarlijk, ze plegen delicten en zijn een voortdurend gevaar voor onze kinderen. Maar wat is pedofilie eigenlijk en wat klopt er van deze vooroordelen? Wie van hen plegen seksueel misbruik? Kunnen we wat doen om hen te helpen te leven met hun voorkeur én seksueel misbruik te voorkomen?

In dit boek wordt pedofilie van vele kanten belicht. Hoe ‘wordt’ iemand pedofiel, hoe leef je op een veilige manier met deze seksuele voorkeur en hoe komt een deel van hen tot het plegen van seksueel misbruik? En hoe komt het dat ook mensen die niet pedofiel zijn toch kinderen misbruiken? Het boek beschrijft de verschillende aspecten van de geleidelijke weg die mensen doorlopen die uiteindelijk komen tot het plegen van misbruik.

Tot slot is er aandacht voor signalen waaraan mogelijk misbruik herkend kan worden en de preventieve maatregelen. Hoe doe je dat? Verder wordt ingegaan op de behandelingsmogelijkheden.  De toegankelijke stijl en vele voorbeelden maken het boek geschikt voor professionals bij gemeenten, hulpverlening, scholen, (sport)clubs, (jeugd)inrichtingen, reclassering, justitie maar ook voor ouders.

Jules Mulder sociaal psycholoog en voorzitter Stop it Now!  was lange tijd werkzaam in de forensische psychiatrie, waarvan twintig jaar als directeur van de forensische polikliniek de Waag.

Auteurs

Jules Mulder

Jules Mulder (1950) studeerde sociale psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en was gedurende meer dan 30 jaar werkzaam in de forensische psychiatrie. Na een aantal jaren in de Van der Hoevenkliniek stond hij in 1992 aan de wieg van de forensische polikliniek de Waag en hij heeft dat centrum 20 jaar geleid.
In 2012 was hij initiatiefnemer van Stop it Now!, een preventief programma voor mensen met pedofiele gevoelens en hun families en hij is hier voorzitter van. In 2015 ging hij met pensioen waarbij hij tot Officier in de orde van Oranje-Nassau werd benoemd. Sindsdien blijft hij actief met het geven van lezingen over de behandeling van zedendelinquenten.
Jules Mulder heeft in (internationale) vakbladen en boeken gepubliceerd over pedofilie, huiselijk geweld en de ambulante forensische behandeling.