Sexcounseling Bekijk groter

Sexcounseling

Handleiding voor seksuologische hulpverlening

9789023254614

Verkrijgbaar

Handleiding voor kortdurende hulpverlening met als doel het opheffen van een seksuele klacht. Theoretische informatie met praktijkvoorbeelden.

Meer details

36,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 232p.

Meer informatie

Sexcounseling is een methode van kortdurende hulpverlening met als doel het opheffen van een seksuele klacht. De basisprincipes zijn goed in te passen in andere vormen van (seksuologische) hulpverlening.

De basis van de methode bestaat uit informatie en specifieke gedragsadviezen (sensate focusoefeningen) en andere cognitieve en gedragsgerichte technieken. Deze handleiding stelt de meest voorkomende seksuele moeilijkheden centraal. Van intake tot afsluitingsfase worden de verschillende aspecten van het hulpverlenen bij seksuele problematiek belicht. Theoretische informatie wordt met praktijkvoorbeelden toegelicht en vele oefeningen zijn gedetailleerd beschreven.

Dit unieke boek is gebaseerd op de jarenlange ervaring van de auteur in de seksuologische hulpverlening en als docent seksuologie. Deze 5e herziene editie is helemaal geactualiseerd, de auteur heeft de DSM-5 erin verwerkt en natuurlijk ook de reacties van lezers meegenomen, vanuit opleiding en praktijk.

Docentenhandleiding, lesopzetten en meer online beschikbaar.

Auteurs

Marijke IJff

Marijke IJff is maatschappelijk werker, VO-seksuoloog SH/VPO en supervisor NVVS. Zij was van 1979 tot 2016 werkzaam in de seksuologische hulpverlening. Vanaf 1981 verzorgt ze supervisie en seksuologieonderwijs, onder meer aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij is docent seksuologie bij de Rino Groep in Utrecht, waar ze de afgelopen jaren mee vorm gaf aan de post Master- en post HBO-seksuologieopleidingen, de opleidingen voor Sense hulpverleners en maatwerk seksuologiecursussen.