Nederlanders in Parijs 1789-1914 Bekijk groter

Nederlanders in Parijs 1789-1914

9789068687415

Verkrijgbaar

Dit rijk geïllustreerde boek vertelt het verhaal van de zinderende artistieke uitwisseling tussen Parijs en Nederland in de 19de eeuw, aan de hand van negen Nederlandse kunstenaars die voor kortere of langere tijd in Parijs verbleven.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.
Extra 22 x 28 cm - 160 illustraties in kleur

Meer informatie

Parijs was in de 19de eeuw het centrum van de kunstwereld. Tussen 1789 en 1914 reisden honderden Nederlandse kunstenaars naar de Franse hoofdstad, onder wie Jongkind, Breitner, Van Gogh, Van Dongen en Mondriaan. Door hun ontmoetingen met Franse kunstenaars en kennismaking met een grote diversiteit aan kunst, stijlen, motieven, technieken en opvattingen, veranderden hun werk en ideeën over kunst ingrijpend.

De Parijsgangers verspreidden na hun terugkeer hun nieuwe inzichten in Nederland, maar lieten ook hun sporen achter in Frankrijk. Dit rijk geïllustreerde boek vertelt het verhaal van deze zinderende artistieke uitwisseling aan de hand van negen Nederlandse kunstenaars die voor kortere of langere tijd in Parijs verbleven. Samen werpen zij een nieuw licht op de smeltkroes Parijs, waar in de 19de eeuw de basis werd gelegd voor een werkelijk internationale kunst.

Engelstalige versie / English edition

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Mayken Jonkman


Van dezelfde auteur:

Marije Vellekoop


Van dezelfde auteur:

Edwin Becker


Van dezelfde auteur:

Stephanie Cantarutti