Tiresias Bekijk groter

Tiresias

9789067282604

Verkrijgbaar

Het derde deel in een romantrilogie over figuren uit de oudheid die bepalend waren voor de vorming van algemeen menselijke waarden.

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Papieren Tijger
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

De blinde ziener Tiresias is een van de intrigerendste figuren uit de Griekse mythologie. Deze raadselachtige, profetische man speelt onder meer een sleutelrol in het afschuwelijke drama rond Oedipus, koning van de stadstaat Thebe, die zonder het te beseffen zijn vader vermoordt en vervolgens met zijn eigen moeder in het huwelijk treedt. Als jaren later in Thebe de pest uitbreekt, kan alleen Tiresias verklaren waarom de welvarende stad door de goden met deze epidemie is gestraft.

Tiresias is na Hector en Daniël het derde deel in een romantrilogie over figuren uit de oudheid die bepalend waren voor de vorming van algemeen menselijke waarden. In deze roman weet Houtzager van de schimmige ziener een mens van vlees en bloed te maken die ons bovendien een verrassende kijk op het Oedipus-drama biedt.

Auteurs

Guus Houtzager

Guus Houtzager (1955-2018) was schrijver en vertaler. Hij publiceerde verschillende romans en verhalenbundels voor volwassenen, onder meer een trilogie over onverzettelijke helden uit de oudheid die bepalend waren voor de vorming van algemeen menselijke waarden. Tevens is hij de auteur van een in tien talen vertaald naslagwerk over de Griekse mythologie. Daarnaast schreef hij ook kinderboeken.