Nieuw Een bizarre bibliotheek Bekijk groter

Een bizarre bibliotheek

9789491738647

Verkrijgbaar

In deze fantastische vertelling wordt de lezer rondgeleid door de wel zeer eigenaardige boekenverzameling van de eigenzinnige dandy Pierre Gould.

Meer details

19,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

Welkom in de bizarre bibliotheek van dandy Pierre Gould!
Welkom in de wondere wereld van auteur Bernard Quiriny!

In Een bizarre bibliotheek leidt de ik-persoon de lezer vol verwondering en met stijgende verbazing door de wel zeer eigenaardige boekenverzameling van de eigenzinnige dandy Pierre Gould. Samen met de ik-figuur ontdekt de lezer dat de tien afdelingen van deze bibliotheek wel zeer speciale exemplaren bevatten. Er zijn boeken waaraan op mysterieuze wijze verder wordt geschreven, zelfs al is de auteur van de aardbodem verdwenen, boeken die onleesbaar worden zodra de lezer niet piekfijn gekleed is, matroeskjaboeken, boeken die zo saai zijn dat de auteur ze al tijdens het schrijven vergeet, boeken die het leven van hun lezer redden maar ook die hun lezer doden, of hun auteur…
Een bizarre bibliotheek is afkomstig uit de bundel Une collection très particulière; deze uitgave werd in 2013 bekroond met de Grand Prix de l’Imaginaire voor de beste Franstalige novelle.

In het Franse taalgebied is het werk van de Franstalige Belgische auteur Bernard Quiriny [1978, Bastenaken] veelvuldig bekroond; daarbuiten is hij vooralsnog een nobele onbekende. Quiriny’s verhalen worden vaak vergeleken met de fantastische vertellingen van Jorge Luis Borges, Edgar Allen Poe en Marcel Aymé. Met zijn rijke verbeelding creëert hij een absurdistisch universum, en zijn licht surrealistische verhalen vol verrassende wendingen zijn doorspekt met subtiele humor en ironie.

Uit het Frans vertaald door Wilma Beun.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Bernard Quiriny

Bernard Quiriny (1978, Bastogne) behoort tot de grootste talenten van de jonge generatie Franstalige Belgische auteurs. Hij woont in Frankrijk, waar hij recht doceert aan de universiteit van Bourgondië in zijn woonplaats Dijon, maar hij gaat prat op zijn Belgische nationaliteit.
Quiriny debuteerde met de verhalenbundel L'Angoisse de la première phrase (2005) en gooide in 2008 hoge ogen met Contes carnivores, waaruit dit Belgica-deel een selectie bevat. Het boek ontving diverse belangrijke literaire prijzen. Zijn roman Les assoiffées (2010), waarin België na een revolutie onder een feministische dictatuur belandt, veroorzaakte veel deining. Quiriny’s verhalen worden vaak vergeleken met de fantastische vertellingen van Jorge Luis Borges, Edgar Allen Poe en Marcel Aymé.
Quiriny schrijft ook voor het tijdschrift Chronic' art en Magazine Littéraire.