Revalidatie na een beenamputatie Bekijk groter

Revalidatie na een beenamputatie

Verkrijgbaar

Dit boek legt een relatie tussen de chirurgische procedures ten aanzien van amputaties en de revalidatie van de persoon met een amputatie. Voor elke behandelaar die in ziekenhuizen, revalidatiecentra of verpleeghuizen mensen met een beenamputatie behandelt en begeleidt.

Meer details

60,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 440p.

Meer informatie

Door de vergrijzing in Nederland zijn er steeds meer mensen met aandoeningen zoals arteriosclerose en diabetes mellitus die kunnen leiden tot stoornissen van de benen. Deze aandoeningen kunnen uiteindelijk leiden tot een amputatie. Dit overkomt 20 op de 100.000 mensen in Nederland. Daarnaast vinden er amputaties plaats ten gevolge van ongevallen, kwaadaardige tumoren en infecties. Een relatief kleine groep mensen heeft bij de geboorte reeds een aanlegstoornis aan een of beide benen: een congenitaal reductiedefect. Mensen met een amputatie gebruiken vaak een prothese, voorgeschreven tijdens een - meestal langdurig - multidisciplinair revalidatietraject.

In Revalidatie na een beenamputatie leggen de auteurs een relatie tussen de chirurgische procedures ten aanzien van amputaties en de revalidatie van de persoon met een amputatie. Naast epidemiologische aspecten worden eerst de chirurgische aspecten uitvoerig beschreven vanuit de vaatchirurgische, traumatologische en oncologische benadering. Daarna wordt uitgebreid aandacht besteed aan de revalidatiegeneeskundige, para- en perimedische, prothese-technische en biomechanische onderwerpen.

Revalidatie na een beenamputatie is bestemd voor elke behandelaar die binnen ziekenhuizen, revalidatiecentra of verpleeghuizen mensen met een beenamputatie behandelt en begeleidt.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

J.H.B. Geertzen

Prof. dr. J.H.B. Geertzen is als hoogleraar Revalidatiegeneeskunde verbonden aan de Afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Centrum voor Revalidatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen.


Van dezelfde auteur:

J.S. Rietman

Prof. dr. J.S. Rietman is als hoogleraar Revalidatiegeneeskunde en Technologie verbonden aan Roessingh Research and Development, van de Universiteit Twente in Enschede.