Het andere Parijs Bekijk groter

Het andere Parijs

9789064453984

Sold out

Het programma Brood & spelen (VRT Radio 1) lanceerde een oproep aan de luisteraars om originele tips voor een bezoek aan Parijs voor te stellen. Deze reisgids bundelt de origineelste ideeën.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2006
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Het programma Brood & spelen (VRT Radio 1) lanceerde een oproep aan de luisteraars om originele tips voor een bezoek aan Parijs voor te stellen. Groot succes. En dat verbaast niet, want uiteindelijk is elke reiziger op zoek naar dat stukje exclusiviteit, naar dat café of die wijk waar je de polsslag van de stad voelt. En natuurlijk wil hij die ontdekking delen met anderen. De radioreeks ‘Het andere Parijs’ was geboren. Ze liep van oktober 2004 tot juni 2005.

Deze reisgids bundelt de origineelste ideeën van het radioprogramma. We gaan op zoek naar verborgen paleizen en exotische wijken. We zoeven door Parijs op skates en wandelen door de lucht. Weg van de platgetreden paden. De tipgevers zijn daarbij je persoonlijke gids. En het moet gezegd: hun enthousiasme werkt aanstekelijk.

Wist je bijvoorbeeld dat Parijs nagenoeg de groenste hoofdstad in Europa is? Dat je er veilig kunt fietsen? Dat de knekels van miljoenen Parijzenaars opeengestapeld liggen in verlaten kalksteengroeven? Dat Belleville dezelfde sfeer uitstraalt als Montmartre, maar dan zonder busladingen toeristen? Dat er een restaurant is waar je moet eten in het pikdonker? Je valt van de ene verbazing in de andere. Elke pagina smaakt naar meer…

Uitgave i.s.m. Radio 1 / VAR

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Krista Bracke

Krista Bracke (1968, Lokeren) werkt sinds 1990 voor de VRT. Zij is producer van het VRT Radio1-programma Brood & spelen, het zaterdagochtendmagazine tussen 9.00 en 11.00 uur. Zij werkte al voor de reisprogramma's Gewoonweg en Lopend Vuur en voor het infomagazine Buitenlandse Zaken. Ze realiseerde ook reisreportages voor het tv-programma Vlaanderen Vakantieland. Haar vrije uren vult ze het liefst met Argentijnse tango.