Het andere Rome Bekijk groter

Het andere Rome

9789064454691

Sold out

Alternatieve stadsgids gegroeid vanuit de gelijknamige serie in het Radio 1-programma Brood & spelen

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 168p.

Meer informatie

Alle wegen leiden naar Rome, maar niet alle wegen in Rome zijn platgetreden. Integendeel. Deze gids gaat op zoek naar het nog onbekende Rome, dat van het kamertje van Ignatius bijvoorbeeld, een meesterwerk van het trompe-loeil. Het Rome van het 'versnelde perspectief' van de heel speciale Borrominigalerij, het Rome van de Monte Testaccio, de schervenberg. En wie kent het authentieke volksrestaurant 'Il Bocciofilo', of het witte, marmeren beeld van de denkende vrouw in de Centrale Montemartini?

De lezer wordt meegetroond naar de Academia Belgica met haar rationalistische architectuur en haar historische wandtapijten; naar de art nouveau-wijk Coppedè en de sociale tuinwijk Garbatella, en naar de concertzaal van Renzo Piano met haar architecturale vormen die lijken op de klankkasten van muziekinstrumenten. Op muzikaal vlak zijn er ook de barokconcerten in de kerk van San Giuliano dei Fiamminghi en het tangofestival langs de Tiber en in de Romeinse parken. En wat denkt u van een fietstocht langs de Via Appia?

Het andere Rome is gegroeid uit de gelijknamige serie in het programma Brood & spelen van VRT Radio 1. Eerder verschenen al Het andere Parijs en Het andere Londen. Deze alternatieve reisgidsen kregen veel lof, vooral van mensen die de tips uitprobeerden. Voor Het andere Rome werden 31 tips geselecteerd. Elke tipgever schildert dat stukje Rome dat hem bijzonder fascineert.

Uitgave i.s.m. Radio 1 / VAR
Geïllustreerd met foto's en kaartjes

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Krista Bracke

Krista Bracke (1968, Lokeren) werkt sinds 1990 voor de VRT. Zij is producer van het VRT Radio1-programma Brood & spelen, het zaterdagochtendmagazine tussen 9.00 en 11.00 uur. Zij werkte al voor de reisprogramma's Gewoonweg en Lopend Vuur en voor het infomagazine Buitenlandse Zaken. Ze realiseerde ook reisreportages voor het tv-programma Vlaanderen Vakantieland. Haar vrije uren vult ze het liefst met Argentijnse tango.