Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis Bekijk groter

Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis

Geheel herziene tweede editie

Verkrijgbaar

Dit toonaangevende leer- en handboek biedt een praktische beschrijving van BPS in termen van schemamodi en een groot aantal technieken ter bevordering van de psychische gezondheid.

Meer details

39,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 320p.

Meer informatie

Schematherapie kan bij meer dan de helft van de patiënten met een borderlinepersoonlijkheidsstoornis (BPS) resulteren in genezing en leidt in tweederde van de gevallen tot klinisch relevante verbetering.

Deze geheel geactualiseerde en sterk uitgebreide editie van dit toonaangevende leer- en handboek biedt een praktische beschrijving van BPS in termen van schemamodi en een groot aantal technieken ter bevordering van de psychische gezondheid.

Deze editie is aangevuld met nieuw onderzoek en ervaringen opgedaan bij patiënten met BPS, zowel individueel als in groepen, naar de werkzame factoren bij en de duur van schematherapie, en uitgebreid met onder andere ‘veelgestelde vragen’, waarin wordt toegelicht wat de therapeut kan doen bij knelpunten in de behandeling.

Gerelateerde titels

Auteurs

Hannie van Genderen

Hannie van Genderen is klinisch psychologe, psychotherapeute en supervisor vgct en werkzaam bij de RIAGG Maastricht. Zij is 25 jaar docent in de cognitieve gedragstherapie, de laatste vijf jaar met name in de schemagerichte cognitieve therapie.


Arnoud Arntz

Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie en experimentele psychopathologie aan de Universiteit Maastricht en psychotherapeut bij de riagg Maastricht.