Handboek kindercounseling Bekijk groter

Handboek kindercounseling

9789066658042

Verkrijgbaar

25,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2007, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 184p.

Meer informatie

In Handboek kindercounseling geeft Marieke Nijmanting een zowel breed als diep overzicht van kindertherapie. Zij laat het grootste deel van bestaande therapievormen, gesprekstherapie, gedragstherapie, cognitieve therapie, expressieve en creatieve therapie, de revue passeren en zoekt naar de onderliggende principes van de verschillende therapievormen. Door de vele voorbeelden is het ook een praktisch boek. Bijvoorbeeld het gespreksverslag met Max die sinds de scheiding van zijn ouders alleen nog maar als clown naar zijn vader gaat.

Sprookjes om alvast in de sfeer te komen om creatief en flexibel met kinderen te werken omlijsten de theorie. Handboek kindercounseling is geschreven voor professionals die met kinderen van 4 tot 18 jaar (willen) werken.

Marieke Nijmanting is econoom, psycholoog en hypnotherapeut. Ook tekent en schildert zij en schrijft ze kinderboeken.

Auteurs

Marieke Nijmanting

Marieke Nijmanting is afgestudeerd als econoom en als psycholoog. Daarnaast heeft zij een vierjarige Hbo-opleiding tot Hypnotherapeut afgerond. Als psycholoog en hypnotherapeut heeft zij jarenlang een eigen praktijk gehad. Marieke Nijmanting schildert en schrijft kinderboeken, toneelstukken en studieboeken voor therapeuten. Daarnaast is zij docent psychosociale therapie.